Ο Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα με γραμμή Σόιμπλε

Θα διαμηνύσει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν υψηλές προσδοκίες μετά την έξοδο από τα ΜνημόνιαΣτον απόηχο των δηλώσεων των Ευρωπαίων δανειστών για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων από την Ελλάδα και το ενδεχόμενο να παραμείνει η χώρα σε εποπτεία και μετά τη λήξη του Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018, καταφθάνει σήμερα στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για να εντείνει τις πιέσεις σχετικά με την εφαρμογή του Μνημονίου.

O Γερούν Ντάισελμπλουμ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο υπουργείο Οικονομικών θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συζήτηση που οργανώνει ο «Economist» με συνομιλητές τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, του οποίου η θητεία λήγει στις αρχές Ιανουαρίου του 2018, θα επιδιώξει να διαμηνύσει στους συνομιλητές του ότι δεν θα πρέπει να καλλιεργούνται υπερβολικά αισιόδοξες προσδοκίες για την επόμενη μέρα μετά την έξοδο της Ελλάδας από τη μνημονιακή εποχή.
Αναμένεται να επισημάνει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα μακροοικονομικά της χώρας και να ζητήσει την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος. Στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους ο κ. Ντάισελμπλουμ αναμένεται να παραπέμψει σε πρότερη απόφαση του Eurogroup ότι θα ληφθούν μέτρα, αν κριθεί απαραίτητο, προς το τέλος του προγράμματος.

Σε πρόσφατη επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών ανέφερε ότι η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος της χρονιάς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα