Αυστηρό μήνυμα προς Αγκυρα και Βερολίνο από τον Παυλόπουλο

Διπλό μήνυμα στην Τουρκία αλλά και στη Γερμανία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Τρίπολη.Ο Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε την πρώτη να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και την κυριαρχία της Ελλάδας, ενώ από τη δεύτερη, και με αφορμή τις χθεσινές εκλογές, ζήτησε την απομόνωση των «υπολειμμάτων του ναζισμού». Ο κ. Παυλόπουλος, παρευρισκόμενος στις εκδηλώσεις για την 196η επέτειο Αλωσης της Τριπoλιτσάς και μετά την κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, δήλωσε ότι «με τη φίλη και γείτονα Τουρκία το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει, αλλά να μας διδάσκει την αξία της ειρήνης και της ειρηνικής συνύπαρξης». 

Πρόσθεσε, όμως, ότι η Ελλάδα ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, υπό τον απαράβατο όρο ότι πρέπει να σέβεται το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, «άρα τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, συνακόλουθα δε τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Λίγη ώρα μετά, κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του προς τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε και με αφορμή τις γερμανικές εκλογές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα «ο γερμανικός λαός, που γνωρίζει περισσότερο από κάθε άλλον τι σημαίνουν οι εφιάλτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τι σημαίνουν τα υπολείμματα του ναζισμού και του φασισμού, να δώσει την απάντηση στο υπόλειμμα που υπάρχει και στη Γερμανία».
Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι «εμείς οι Ελληνες κουβαλάμε μέσα μας το DNA της Ευρώπης και, ως εκ τούτου, έχουμε ιερό χρέος να υπερασπιστούμε αυτή την ήπειρο, το πνεύμα της και τον πολιτισμό της».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα