Αγιον Ορος: Aποφασίζει η Ιερά Κοινότητα για την επίσκεψη Τσίπρα – Βαρθολομαίου

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους προκειμένου να συζητηθεί και να αποφασιστεί το μέλλον της πρόσκλησης προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθούν το Αγιον Ορος το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Πολιτικής Διοίκησης.Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στην τελευταία τακτική συνεδρίαση της «Βουλής» του Αγίου Ορους, την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο η συζήτηση ήταν άτυπη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», απουσίαζαν οι εννέα από τους 20 αντιπροσώπους, όταν βάσει του καταστατικού χάρτη θα πρέπει να υπάρχει η παρουσία τουλάχιστον 14 από τους 20 αντιπροσώπους προκειμένου να είναι έγκυρη η συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας.

Στα μέλη της εκκλησιαστικής διοίκησης του Αγίου Ορους είχε διαμηνυθεί από την προηγούμενη εβδομάδα ότι το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί τον Αθωνα ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, αρκετά από τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας φέρεται ότι έχουν δεχτεί πιέσεις από πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους να επισπεύσουν και να διεκπεραιώσουν θετικά όλες τις απαραίτητες εθιμοτυπικές και οργανωτικές λεπτομέρειες προκειμένου να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο εντός της Αθωνικής Μοναστικής Πολιτείας.

Ο Πατριάρχης είχε βολιδοσκοπηθεί πριν από λίγους μήνες από το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών για το ενδεχόμενο να μεταβεί στο Αγιον Ορος για τα εγκαίνια του κτιρίου της Πολιτικής Διοίκησης. Στην Κωνσταντινούπολη το κλίμα δεν είναι αρνητικό για μια πιθανή επίσκεψη Βαρθολομαίου στον Αθωνα, ωστόσο στο Φανάρι αναμένουν τη σχετική πρόσκληση από την Ιερά Κοινότητα.

Αντ. Τριανταφύλλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα