Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία

Μάχη με τις φλόγες έδιναν ως αργά χθες το βράδυ οι άνδρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Ξηρόκαμπος Ηλείας. Το Σαββατοκύριακο ο νομός Ηλείας βρέθηκε σε πύρινο κλοιό, ωστόσο η μεγάλη κινητοποίηση και η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής είχαν ως αποτέλεσμα τα περισσότερα -και επικίνδυνα- μέτωπα να τεθούν υπό μερικό έλεγχο.

Ξηρόκαμπος – Μάκιστος

Εως αργά τη νύχτα στην περιοχή Ξηροκάμπου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας επιχειρούσαν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Χθες η εικόνα στη Μάκιστο (είχε καεί το 2007) ήταν πολύ καλύτερη. Η συγκεκριμένη πυρκαγιά ήταν και η πιο ανησυχητική, καθώς το Σάββατο οι πύρινες γλώσσες πέρασαν από τις αυλές των σπιτιών. Καλύτερη ήταν η εικόνα από το Σάββατο το βράδυ σε Κακοτάρι και Αγραπιδοχώρι.

Εξάλλου, οι άνδρες της Πυροσβεστικής είχαν καταφέρει χθες το βράδυ να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στο Πολυδάμιο Φαρσάλων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε όλη την επικράτεια ξέσπασαν μέσα σε ένα 24ωρο συνολικά 84 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα