Κοτζιάς στον ΟΗΕ περί Τουρκίας, Κύπρου, ΠΓΔΜ

«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ευρισκόμενη σε μια περιοχή που εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ασταθής» διεμήνυσε από το βήμα της 72ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και τόνισε ότι με την ανασφάλεια και την αστάθεια στον κόσμο σήμερα η Ελλάδα διαμορφώνει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κοτζιάς επισήμανε ότι η Ελλάδα προωθεί μια θετική ατζέντα συνεργασίας στις διεθνείς σχέσεις ενώ αναφέρθηκε και στα εθνικά ζητήματα. Ειδική αναφορά έκανε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπογραμμίζοντας πως πρόοδος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικαίου για τη θάλασσα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά για την επίτευξη μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης για την ονομασία, ενώ για το Κυπριακό σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει ένα κράτος «χωρίς κατοχή, χωρίς εξωτερικές εγγυήσεις και χωρίς οποιοσδήποτε να έχει παρεμβατικά δικαιώματα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα