Ο Ερντογάν απειλεί και πάλι με εισβολή τους Κούρδους!

Προκλητικές δηλώσεις την ώρα που διεξάγεται με μεγάλη συμμετοχή το δημοψήφισμαΑπό την
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Την ώρα που οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ προσέρχονταν κατά χιλιάδες στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν στις χθεσινές ιστορικές εκλογές για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν, ο πρόεδρος Ερντογάν απειλούσε ακόμα και με πόλεμο! Με ανάρτησή του στο twitter υποστήριξε ότι «οι γείτονές μας δεν θα πρέπει να περιμένουν ότι εμείς θα κάνουμε τα στραβά μάτια» και πρόσθεσε ότι όσον αφορά το Ιράκ και τη Συρία «που αποτελούν απειλή για τη χώρα μας, θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας».

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, απείλησε ευθέως τον πρόεδρο της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης (KRG) Μασούντ Μπαρζανί. «Μια βραδιά μπορεί ξαφνικά να έρθουμε» τόνισε ο «σουλτάνος», αφού είπε ότι ο στρατός της Τουρκίας δεν μετέβη στα σύνορα, στη Σιλόπι, άσκοπα.

Σε ετοιμότητα

«Δεν θα επιτρέψουμε επ’ ουδενί τρομοκρατικό κράτος στα σύνορά μας» υπογράμμισε και συνέχισε: «Οπως καθαρίσαμε 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Τζεράμπλους και το Ελ Μπαμπ από το ISIS, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πάλι το βήμα. Σε ετοιμότητα είναι και η αεροπορία μας».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε επίσης πως οι κυρώσεις έχουν αρχίσει και θα ενταθούν. «Ηδη έχει αποκλειστεί η είσοδος προς το Ιράκ. Τα σύνορα θα κλείσουν τελείως. Εντός μίας εβδομάδας θα λάβουμε κι άλλα μέτρα. Θα κλείσουμε και τις κάνουλες του πετρελαίου για να δούμε τότε η Διοίκηση του Βορείου Ιράκ πού θα πουλάει το πετρέλαιό της». Στο μεταξύ, νωρίς χθες το πρωί το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα, ενώ λίγες ώρες αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε ότι η Αγκυρα θα επέμβει στρατιωτικά αν ο τουρκμανικός πληθυσμός στο Ιράκ τεθεί στο στόχαστρο.

Πάντως, σύμφωνα με το κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο Rudaw, την εκπομπή του οποίου διέκοψε χθες το απόγευμα η Τουρκία, το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα πλησίαζε το 80%, ενώ τα αποτελέσματα της κάλπης αναμένονται εντός 72 ωρών!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα