Πινγκ πονγκ επιστολών στην Κεντροαριστερά!

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι μετάθεσης ευθυνών μεταξύ Αλιβιζάτου και υποψήφιων για την ψηφοφορίαΣε πινγκ πονγκ επιστολών και μετάθεσης ευθυνών μεταξύ του Νίκου Αλιβιζάτου και των υποψηφίων για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει μετατραπεί η εκλογική διαδικασία για την εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά. Ο γνωστός συνταγματολόγος και πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών έστειλε χθες νέα επιστολή στους υποψήφιους αρχηγούς, στην οποία επισημαίνει ότι εντός της εβδομάδας θα συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις με τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος τους. 

Είχε προηγηθεί το βέτο της κυρίας Γεννηματά στην πρόταση του κ. Αλιβιζάτου, που είχε κατατεθεί με επιστολή προς τους υποψηφίους από το προηγούμενο Σάββατο, για τη σύγκληση συμβουλίου υποψηφίων, με θέμα τη μετάθεση των εκλογών εντός του Δεκεμβρίου. 
Οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΔΗ.ΣΥ. χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά διαφώνησε και με τη συνάντηση και με την παράταση, ζητώντας από τον κ. Αλιβιζάτο σε αυστηρό τόνο να ασχοληθούν εκείνος και η αρμόδια επιτροπή με τα διαδικαστικά.

Διαφωνία

Στο ίδιο μήκος κύματος με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κινήθηκαν το ΚΙΔΗΣΟ, η ΕΔΕΜ και ο πρόεδρός της Απ. Πόντας, οι οποίοι έχουν διαφωνήσει με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, την παράταση των εκλογών και τη σύσκεψη των υποψηφίων. Αντίστοιχα η ΔΗΜ.ΑΡ., που αποφάσισε ψήφο κατά συνείδηση, διαφωνεί με τη σύσκεψη των υποψηφίων, καθώς υποστηρίζει ότι δεν αποτελούν όργανο. 

Αντίθετα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ξεκαθαρίζει ότι διαφωνεί με την παράταση της ημερομηνίας των εκλογών, ζητά να ξεκαθαριστεί ποιος θα αναλάβει το κόστος, ενώ εμφανίζεται επιφυλακτικός με τη δυνατότητα υλοποίησης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Θετικός με την πρόταση Αλιβιζάτου είναι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, όπως και οι Γ. Καμίνης, Ν. Ανδρουλάκης και Γ. Μανιάτης. 

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν πειράζει να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στις εκλογές, ενώ τόσο ο κ. Θεοδωράκης όσο και οι κ. Καμίνης και Μανιάτης φέρεται ότι συμφωνούν απολύτως με τις προτάσεις του κ. Αλιβιζάτου που αφορούν την παράταση των εκλογών, αλλά και την επαναφορά του θέματος της ηλεκτρονικής ψήφου εξ αποστάσεως.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα