Επαιξε σαν «κύριος»

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την Γιουβέντους, αλλά ηττήθηκε με 2-0 από τον… Ιγκουαΐν, μένοντας χωρίς βαθμόΑπό τον
Χάρη Δάντση

Στάθηκε στο ύψος του, αλλά δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» στο ντεμπούτο του Τάκη Λεμονή στον πάγκο κοίταξαν στα μάτια τη Γιουβέντους, από την οποία όμως ηττήθηκαν 2-0 στο Τορίνο για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τη διαφορά για τη «μεγάλη κυρία», που πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στον 4ο όμιλο, αφήνοντας χωρίς βαθμό την ομάδα του Πειραιά, έκανε ο Ιγκουαΐν.

Εντεκάδα με τον νεαρό Νικολάου να βρίσκεται στο πλευρό του Ενγκελς στο κέντρο της άμυνας και ενισχυμένο κέντρο αποτελούμενο από τους Ζντιέλαρ, Ρομαό και Οτζίτζα παρέταξε ο Τάκης Λεμονής. Συγκριτικά με τους έντεκα που ξεκίνησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, μόνο τρεις παίκτες (ο Ενγκελς, ο Οτζίτζα και ο Εμενίκε!) είχαν ίδιο ρόλο, αφού ο Χάσι είχε την τάση να χρησιμοποιεί τους παίκτες του σε άλλες και όχι στις φυσικές θέσεις τους. Ο τεχνικός του πειραϊκού συλλόγου άφησε χθες εκτός 18άδας τους Ζιλέ, Καρσελά και Τζούρτζεβιτς.

Οι παίκτες της «Γιούβε» είχαν την κατοχή της μπάλας (70% υπέρ τους), αλλά δυσκολεύτηκαν να βρουν διαδρόμους. Κι όποτε τους βρήκαν, ο Προτό δήλωσε παρών, λέγοντας «όχι» σε Μάντζουκιτς (34′, 40′), Στουράρο (35′) και Ντιμπάλα (45′), ενώ οι Ιταλοί είχαν και δοκάρι (με τον… Ενγκελς) στο 45′. Οι πρωταθλητές Ελλάδος, έχοντας κοντά τις γραμμές, είχαν και κάποιες καλές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να τις μετατρέψουν σε γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, τις ισορροπίες άλλαξε η είσοδος του Ιγκουαΐν, ο οποίος έκανε το 1-0 στο 69′, ενώ από τα πόδια του Αργεντινού επιθετικού ξεκίνησε η φάση του δεύτερου τυχερού γκολ (με κεφαλιά ύστερα από διώξιμο του Ενγκελς) του Μάντζουκιτς στο 80′. Η ομάδα του Πειραιά κρατά την εξαιρετική εμφάνιση και στρέφεται εκ νέου στις εγχώριες διοργανώσεις και το εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Στουράρο (81′ Μπενατιά), Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Σάντρο, Μπεντανκούρ, Ματουιντί, Κουαδράδο (60′ Ιγκουαΐν), Ντιμπάλα, Κόστα (84′ Μπερναρντέσκι), Μάντζουκιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Ενγκελς, Νικολάου, Κούτρης, Ζντιέλαρ (77′ Φορτούνης), Ρομαό, Οτζίτζα, Πάρντο (71′ Μπεν), Σεμπά, Εμενίκε (88′ Μάριν).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα