Σόδομα και Γόμμορα

Η απόλυτη ισοπέδωση στη Βουλή! 

Ντροπή! Ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί την αλλαγή φύλου ακόμα και για παιδιά 15 ετών

Συντάσσονται με το νομοσχέδιο της διαστροφής ΑΝ.ΕΛ., ΔΗ.ΣΥ., Ποτάμι. «Πόντιοι Πιλάτοι» στη Ν.Δ., δεν ξεκαθαρίζουν τη θέση τουςΗ Θέση μας: Η άβυσσος της παρακμής

Διαβάστε επίσης:

►Fraport: Απαιτεί με θράσος 70.000.000 €

►Ο Παπαδημητρίου πουλάει τρέλα για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα! Μαζέψτε τον επιτέλους, κ. Τσίπρα

►Κατασχέσεις λογαριασμών: Δεν θα μπορούν πλέον οι εφορίες να αρπάζουν χρήματα από τα κοινωνικά επιδόματα

►Η ανταρσία του Χρυσόγονου και η μεγάλη κρίση στην κομματική «Αυγή»

►Ο Μητσοτάκης είπε το αυτονόητο! Διώξτε τη γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού

►Κοζάνη… που βράζει για τη σημαία στον Αλβανό!

►Ρύθμιση από την Αχτσιόγλου για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ!

►Ελβετικό φράγκο • Δίκη-σταθμός χθες στο Εφετείο: Η Eurobank προσπάθησε να ανατρέψει απόφαση-ανάσα!

Νομιμοποιούν αλλαγή φύλου ακόμη και για παιδιά 15 ετών

Ρεπορταζ
Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Ξεσάλωσαν» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούνε τώρα και γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια! Στη συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ο βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης πήρε τον λόγο και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «και γάμο θα επιχειρήσουμε να κάνουμε ομόφυλων ζευγαριών και υιοθεσία». Στην καταληκτική τοποθέτησή του ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Κοντονής απέφυγε να τοποθετηθεί με σαφήνεια, όμως δεν απέρριψε την πρόταση του κ. Καραγιαννίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας έδωσαν ιδέες και για το μέλλον όσα είπαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε προχωρήσει ακόμα ένα βήμα, κάνοντας αποδεκτό το αίτημα που διατυπώθηκε στην επιτροπή την Τετάρτη από εκπροσώπους των ΛΟΑΤΚΙ και είπε τελικά το «ναι» στη μείωση του ηλικιακού ορίου, ώστε να είναι δυνατόν κάποιο άτομο να προχωρά στη διόρθωση φύλου από το 15ο έτος της ηλικίας και όχι, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, από το 17ο. Μοναδική προϋπόθεση, να υπάρχει σχετική ιατρική γνωμάτευση για την οποία θα είναι αρμόδιο το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ θα απαιτείται και η συγκατάθεση των γονέων.

«Θα πρέπει ενδεχομένως να δούμε, εκτός από τη βούληση που θα συνοδεύεται από τη σύμφωνη γνώμη γονέων, να συνοδεύεται και από κάτι περισσότερο, θα το συζητήσουμε και θα το δούμε μέχρι την Ολομέλεια» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ σε κατ’ ιδίαν συζήτηση αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης ξεκαθάρισε ότι η επίμαχη ρύθμιση θα ενταχθεί τελικά στο νομοσχέδιο. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωνε ότι η διάταξη για αλλαγή ταυτότητας φύλου με ηλικιακό όριο το 15ο έτος της ηλικίας δεν αφορά περισσότερες από μόλις πέντε περιπτώσεις στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να έχει προβλέψει πόσες ενδέχεται να είναι οι περιπτώσεις στο άμεσο μέλλον.

Πάντως την επίσημη γραμμή των ΑΝ.ΕΛ. διατύπωσε ο εισηγητής του κόμματος Θανάσης Παπαχριστόπουλος, λέγοντας πως «το νομοσχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση σε πάρα πολλά ζητήματα, γι’ αυτό κι εμείς, οι ΑΝ.ΕΛ., λέμε επί της αρχής “ναι”. Ομως η τελική ψήφος στην Ολομέλεια θα είναι κατά συνείδηση, είπε και ζήτησε από τον υπουργό να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν οι διατάξεις του για να ανοίξει ζήτημα υιοθεσίας παιδιών από ζευγάρια που θα προκύψουν μετά τη διόρθωση φύλου. «Παρακαλώ, εκλιπαρώ τον υπουργό να το κάνει» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος, οποίος λίγο αργότερα άκουγε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδη να βάζει το θέμα και τον υπουργό να το «ακούει θετικά».

Το ΚΚΕ επέμεινε στην καταψήφιση του νομοσχεδίου, με τον Ιωάννη Δελλή να κατηγορεί την κυβέρνηση για υποκρισία, καθώς, όπως είπε, «αυτοπαρουσιάζεστε ως υποστηρικτές ατομικών δικαιωμάτων, την ώρα που καταπατάτε κοινωνικά δικαιώματα με την πολιτική σας». Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, ενώ επιφυλάχτηκαν η Ν.Δ. και η Ενωση Κεντρώων, με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη να δηλώνει αργότερα ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο αν είναι αντίθετη με αυτό η Εκκλησία της Ελλάδος.

Κίνδυνος για το άβατο του Αγίου Ορους

Στην επιτροπή δεν έλειψαν και χθες οι στιγμές αμηχανίας και αιφνιδιασμού από όσα ακούγονταν. Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Κατσίκης, αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του για τους λόγους που τον οδηγούν να μη στηρίξει το νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι «καταργεί το άβατο του Αγίου Ορους».

«Γυναίκα με διόρθωση φύλου θα θεωρείται άνδρας, θα αλωθεί ή όχι το άβατο του Αγίους Ορους; Θα υπάρξουν ή όχι προβλήματα στον αθλητισμό, την Εκκλησία και τον Στρατό;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., σημειώνοντας ότι «η συζήτηση του νομοσχεδίου προκαλεί ψυχολογικό σοκ στην ελληνική κοινωνία». Μάλιστα, ο κ. Κατσίκης, παρότι το κόμμα του ψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, δήλωσε πως θα το ψηφίσει μόνο εφόσον «προβλεφθεί ότι δεν επιτρέπεται γάμος, σύμφωνο συμβίωσης ή τεκνοθεσία σε άτομα που έχουν κάνει διόρθωση φύλου».
Ο Σταύρος Κοντονής, απαντώντας στον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., χαρακτήρισε «γελοία» και «καφενειακού τύπου» τα επιχειρήματα ότι μπορεί να γίνει κατάχρηση του νόμου ώστε να αποφευχθεί από ορισμένους η στράτευση ή να σβηστούν χρέη ή ακόμα αθλητές να αλλάξουν φύλο.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα