Εκθεση έργων του Δημήτρη Κατσιγιάννη για Κρήτη και Ινδία

Η Ινδία και η Κρήτη «πρωταγωνιστούν» στις ακουαρέλες του Δημήτρη Κατσιγιάννη. Μια ενδιαφέρουσα έκθεση της Συλλογής Χατζηιωάννου με έργα του γνωστού εικαστικού θα εγκαινιαστεί στις 4 Οκτωβρίου, στον χώρο του Σωτήρη Φέλιου, στη Φωκίωνος Νέγρη 16, στην Κυψέλη. Ο τίτλος της είναι «Προσεγγίσεις του άυλου» και σε αυτήν θα δει κανείς περίπου 70 έργα της έκθεσης, αποκλειστικά ακουαρέλες, πρόσφατα αποκτήματα της Συλλογής Αντώνη και Αζιας Χατζηϊωάννου.

Τα περισσότερα εξ αυτών, μάλιστα, δημιουργήθηκαν κατά την τριετία 2011-2014 στον Σταυρό της Κρήτης, κοντά στα Χανιά (γνωστός από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς» του Μιχάλη Κακογιάννη), όπου ο καλλιτέχνης ζει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Σημαντικό ρόλο στην έκθεση θα έχουν, όμως, πολλά έργα του Δημήτρη Κατσιγιάννη που επίσης αποκτήθηκαν πρόσφατα από τη Συλλογή Χατζηϊωάννου και δημιουργήθηκαν την περίοδο 2007-2013, κατά τις πολύμηνες ετήσιες επισκέψεις του ζωγράφου στην Ινδία. Αξίζει να επισημανθεί ότι την επιμέλεια έχει αναλάβει η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Οκτωβρίου.

Ο ζωγράφος θα βρίσκεται στον χώρο της έκθεσης το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στις 12.30 μ.μ., καθώς και το επόμενο Σάββατο, την ίδια ώρα, για να συναντήσει τους επισκέπτες της έκθεσης και να τους ξεναγήσει σε αυτήν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα