Μάρκος Λεζές: Δεν μπορεί να είσαι και με τη Μέρκελ και με τον Ελληνα

Ο Μάρκος Λεζές μιλάει στη «δημοκρατία» για τη ζωή του, την υιοθεσία του και τον ρόλο του στη σειρά «Παρθένα Ζωή» Από τη
Μαρία Ανδρέου

Σαράντα πέντε χρόνια είναι πάνω στο σανίδι ο Μάρκος Λεζές και το χαίρεται. Η συνάντησή μας με τον δημοφιλή κωμικό ηθοποιό έγινε σε ένα καφέ στα βόρεια προάστια, με αφορμή τη συμμετοχή του στη νέα, δημοφιλή καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Παρθένα Ζωή», στην οποία υποδύεται τον παπά. Εγκάρδιος, γεμάτος χιούμορ και με αθλητικό στιλ, μας μίλησε για όλους και για όλα, ακόμη και για τη σύνταξή του. «Βγήκα στη σύνταξη, λοιπόν. Και είμαι τόσο καλοπληρωμένος που πάω με δυο “σεκιουριτάδες” να την πάρω από την τράπεζα (σ.σ. γέλια).

Για την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα εμείς φταίμε. Εχουμε κρίση, αλλά δεν έχουμε κάνει ποτέ κριτική για το ποιοι είμαστε. Τα μέτρα που βάζουν αυτοί τώρα δεν είναι μέτρα, είναι χιλιόμετρα. Δεν θα τελειώσουν ποτέ. Οταν βγάζουν από τα σχολεία την πρωινή προσευχή, ας σκεφτούμε ποια Ελλάδα θέλουμε» τονίζει ο καλλιτέχνης στη «δημοκρατία» και συμπληρώνει: «Νομίζω ότι υπάρχουν Ελληνες με συναισθήματα και Ελληνες χωρίς αισθήματα.

Οι αναίσθητοι είναι οι οπαδοί των πολιτικών. Οι πολιτικοί δεν κάνουν τίποτα. Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η ευαισθησία τους εξαντλείται στην αύξηση του δικού τους μισθού. Αυτοί οι πολιτικοί που βρίσκονται στη Βουλή είναι καλά; Νιώθω ότι έχει γίνει μετάλλαξη στο DNA τους. Δεν μπορεί να τα πας καλά με τη Μέρκελ και να της λες “yes, madam” και να βλέπεις τον Ελληνα να ψάχνει στα σκουπίδια».

Οταν η συζήτησή μας έρχεται στον ιδιαίτερο τηλεοπτικό του ρόλο, ο ίδιος τονίζει: «Ο φωτεινός ποιμένας που υποδύομαι θα μπορούσε να ήταν πνευματικός γιος του μακαριστού Χριστόδουλου.

Γιατί μαζεύει τους νέους στην Εκκλησία και δεν τους βάζει κανόνες, αλλά τους δίνει αγάπη και καθοδήγηση. Τα προβλήματα τα λύνει ο Θεός, αρκεί το μυαλό σου να είναι δίπλα του. Ο Θεός δεν είναι άρνηση ούτε τιμωρός. Δεν είναι όλο “μη” και “δεν”. Εμείς έτσι μεγαλώσαμε και βγήκε η γενιά του “μηδέν”. Το “Α και το Ω” στην Ωραία Πύλη δεν είναι η αρχή και το τέλος. Είναι η λέξη “αγαπώ”. Αν κοιμάσαι ευτυχισμένος, θα ξυπνήσεις ευτυχισμένος. Αν κοιμάσαι με πρόβλημα, θα ξυπνήσεις με πρόβλημα. Η επιλογή είναι δικιά σου».

Πώς, όμως, προσέγγισε ο Μάρκος Λεζές τον ρόλο του ιερέα; Είχε αναφορές; «Βέβαια, έχω τρία αδέρφια. Ο ένας έφυγε, δυστυχώς, γρήγορα από τη ζωή από καρκίνο. Αυτό το αναθεματισμένο το τσιγάρο! Το θυμίαμα του Σατανά!

Ο άλλος μένει μόνιμα στην Αμερική και ο άλλος είναι ιερέας, γι’ αυτό εκκλησιάζομαι κάθε Κυριακή και έχω μάθει πολλά από αυτόν. Να σας αποκαλύψω ότι εγώ είμαι υιοθετημένος. Με υιοθέτησε ο αδερφός της βιολογικής μου μάνας. Ο θείος μου, δηλαδή. Από τεσσάρων ημερών» λέει με καθαρό βλέμμα και συμπληρώνει: «Γονείς για μένα, πάντως, είναι αυτοί που με μεγάλωσαν. Γι’ αυτούς έκλαψα.

Την υιοθεσία μου την πληροφορήθηκα μεγάλος. Εγώ μεγάλωσα ως μοναχοπαίδι. Μετά έμαθα ότι τα ξαδέρφια μου είναι τα αδέρφια μου. Αφού, να σκεφτείτε, ο βιολογικός μου πατέρας δούλευε στο αρτοποιείο μας και εγώ τον έλεγα “θείο”. Ωστόσο όλα κύλησαν στην επαγγελματική μου και την προσωπική μου ζωή μια χαρά».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα