«Μετανάστης» η ιλαρά από τη Ρουμανία

Αργά άρχισαν οι ελληνικές αρχές τον εμβολιασμό των Ρομά, λέει ο πρόεδρος των παιδιάτρων ΑττικήςΑπό τη
Ρίτα Μελά

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πριν από δύο χρόνια προειδοποιούσε την Ευρώπη για την επιδημία της ιλαράς, που φαινόταν ότι έρχεται. Από τις αρχές του 2017, η Ρουμανία και η Ιταλία άρχισαν να καταγράφουν μια μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και τον Μάρτιο οι Αρχές της Ρουμανίας είχαν δηλώσει περισσότερες από 3.400 περιπτώσεις και 17 θανάτους από τον Ιανουάριο του 2016, ενώ η Ιταλία 238 κρούσματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής Κωνσταντίνο Νταλούκα, δεδομένης της εξαιρετικά μεγάλης μεταδοτικότητας της ιλαράς και της εύκολης και μεγάλης μετακίνησης των ανθρώπων στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστεί και στη χώρα μας.

Σε υπό δημοσίευση άρθρο του στο περιοδικό του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι, παρόλο που η χώρα μας έχει ένα εξαιρετικό εμβολιαστικό πρόγραμμα και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών είναι υψηλό, ωστόσο αυτό δεν φτάνει. Απόδειξη τα 215 κρούσματα ιλαράς που έχουμε στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Είμαστε πολύ ανήσυχοι γιατί, αν και υπάρχει ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και φτηνό εμβόλιο, η ιλαρά παραμένει κυρίαρχη αιτία θανάτου στα παιδιά παγκοσμίως και, δυστυχώς, η Ευρώπη δεν γλίτωσε» αναφέρει ο παιδίατρος.

Αναφερόμενος στα μέτρα που ελήφθησαν μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων, ο κ. Νταλούκας σημείωσε ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μετά τα περίπου 100 κρούσματα ιλαράς, έστειλε συνεργείο και εμβολιάζει Ρομά. «Πολύ καλά έκανε, αλλά κατόπιν εορτής» πρόσθεσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα