Εφοριακός Τσακ Νόρις

Φαντάσου πόσο δίκαιη είναι η φορολογία στην Ελλάδα, ώστε οι φοροεισπράκτορες χρειάζεται να  εκπαιδευτούν στο καράτε!Επειδή, όπως λέει το απόφθεγμα, «η είδηση είναι ιερή, η γνώμη ελεύθερη», ξεκινάμε με την είδηση που δημοσίευσε χθες η «δημοκρατία» (σελίδα 16): «Αυτοάμυνα για φοροελεγκτές. Δωρεάν μαθήματα παραδίδονται στους υπαλλήλους της Αρχής Δημ. Εσόδων για να αντεπεξέρχονται τις δύσκολες καταστάσεις. Πραγματικούς “Ράμπο” θέλει να κάνει τους υπαλλήλους της -εφοριακούς και όχι μόνο- η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς συνεχίζει και φέτος -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μάλιστα- τα μαθήματα αυτοάμυνας και φυσικής κατάστασης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης. Τα μαθήματα για τη φετινή χρονιά ξεκίνησαν τη Δευτέρα και παρέχονται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους». 

Δηλαδή, επειδή οι ελεγχόμενοι έχουν κατά καιρούς «κεράσει» εφοριακούς άψητη ζύμη για κρέπα, νερά, ούζα, μπίρες (πετούμενες, μαζί με τα μπουκάλια) και πολλά άλλα καλούδια, οι επικεφαλής του «σαφάρι» φορολογουμένων κερνούν τους θηρευτές τζαμπέ μαθήματα πολεμικών τεχνών.

Συνεπώς, αφού αυτό γίνεται θεσμικά και ισχύει για όλους τους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τότε οι αντιδράσεις των φοροκαμένων είναι πολύ πιο μαζικές απ’ όσο αρχικά θεωρούσαμε και τα στελέχη των φοροσυλλεκτών πρέπει να είναι εντελώς αποφασισμένα να εκτελέσουν την αποστολή τους.

Χαοτική η Ελλάς. Πας στο Δημόσιο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην αγωνιάς κάθε μήνα αν θα έχεις δουλειά ή αν θα σε πληρώνουν, και καταλήγεις, μέσω Γερμανίας, να έχεις το σασπένς, τις περιπέτειες και την επικίνδυνη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Λεγεώνας των Ξένων ή οι μισθοφόροι των ιδιωτικών αμερικανικών επιχειρήσεων, που βγάζουν ματωμένο μεροκάματο στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία και αλλαχού. Πας να δεις αν ο άλλος κόβει αποδείξεις για τις τυρόπιτες (φυσικά, ουδέποτε ψάχνεις το ζήτημα του παραεμπορίου, που γίνεται ακόμα και μέσα στα πανεπιστήμια) και καταλήγεις λουκανικόπιτα, διότι ο άλλος σε περιέλουσε με ζυμάρι.

Κι αν εσύ νιώθεις άσχημα, κύριε εφοριακέ, που πρέπει να γίνεις καρατέκα, φαντάσου πόσο πιο άσχημα νιώθει το κορόιδο ο μεροκαματιάρης, που τα σκάει στο κράτος ώστε αυτό να τον καταστρέφει!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα