Μόνο ο Λευτέρης

Χρυσό στους κρίκους για δεύτερη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (Μόντρεαλ) ο ΠετρούνιαςΠαγκόσμιος θαυμασμός για τον άρχοντα των κρίκων. Η κορυφή του κόσμου ανήκει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον Λευτέρη Πετρούνια, το «χρυσό» παιδί της Ελλάδας, που εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του στους κρίκους, υπερασπίστηκε τον τίτλο του και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε την κυριαρχία του, καθώς συγκέντρωσε 15.433 βαθμούς στον τελικό (είχε προκριθεί ως πρώτος) και κατέκτησε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης του Ρίο αγωνίστηκε έβδομος κατά σειρά, γνωρίζοντας τις βαθμολογίες των ανταγωνιστών του, ωστόσο αυτό μικρή σημασία είχε, καθώς εκτέλεσε άψογα το δικό του πρόγραμμα, με βαθμό δυσκολίας 6,30.

Με το κατόρθωμά του αυτό, ο Πετρούνιας μπαίνει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ αθλητών, καθώς έγινε ο ένατος αθλητής των κρίκων που υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του, ενώ παράλληλα ισοφάρισε το ρεκόρ των χρυσών παγκόσμιων μεταλλίων του Βλάση Μάρα.

Το ασημένιο μετάλλιο στο Μόντρεαλ κατέκτησε ο Ντένις Αμπλιάζιν (15.333) από τη Ρωσία, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Κινέζος Λιου Γιανγκ (15.266).

Μετά την κατάκτηση του δεύτερου παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Λευτέρης Πετρούνιας έδωσε υπόσχεση για ακόμα περισσότερους τίτλους. «Πιέστηκα πάρα πολύ σ’ αυτόν τον τελικό. Είναι ζόρικο πράγμα η υπεράσπιση ενός τίτλου! Δεν υπήρξε θέμα, όμως, όλα πήγανε όπως έπρεπε να πάνε και κάναμε δικό μας και αυτό το χρυσό μετάλλιο» δήλωσε αρχικά στον δικτυακό τόπο της ΕΓΟ και συμπλήρωσε:

«Αυτό που έχω καταφέρει είναι κάτι που με γεμίζει αυτοπεποίθηση. Θέλω να έχω την υγεία μου, για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Εγώ έχω όλη την όρεξη και τη διάθεση και ο προπονητής μου έχει όλες τις γνώσεις, έτσι ώστε να συνεχίσουμε αυτό το σερί νικών και τίτλων για όσο περισσότερο γίνεται. Και εφόσον είμαστε υγιείς, είναι βέβαιο ότι θα το συνεχίσουμε».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα