«Στον αέρα» οι εργαζόμενοι στα Φωσφορικά Λιπάσματα

Απίστευτη αναλγησία από τη ΔΕΠΑ. Προχώρησε σε διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην ELFEΟι εκατοντάδες εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (σήμερα ELFE) βρίσκονται στον αέρα από το βράδυ της Παρασκευής, καθώς η ΔΕΠΑ προχώρησε σε διακοπή της παροχής φυσικού αερίου. Και αυτό παρά το γεγονός ότι στις 11 Ιουλίου 2017 η ELFE είχε καταφέρει να πετύχει την έκδοση προσωρινής διαταγής που απαγόρευε στη ΔΕΠΑ να κόψει την παροχή στη λιπασματοβιομηχανία, υπό τον όρο ότι η κατανάλωση αερίου θα προεξοφλείται σε εβδομαδιαία βάση. 

Παρ’ όλα αυτά η παροχή φυσικού αερίου διεκόπη και έως χθες το βράδυ η διοίκηση της ΔΕΠΑ δεν είχε ανταποκριθεί στην ανοικτή επιστολή των εργαζομένων στις τρεις επιχειρήσεις που λειτουργούν τη μονάδα. Η απόφαση για διακοπή της παροχής φυσικού αερίου αργά το βράδυ της Παρασκευής στηρίχθηκε σε δικαστική απόφαση, που κατά τη διοίκηση της ELFE ερμηνεύτηκε κατά το δοκούν από την πλευρά της ΔΕΠΑ.

Δηλαδή η τελευταία, χωρίς να ενδιαφέρεται πλέον για την τύχη των εκατοντάδων εργαζομένων σε μια περιοχή που έχει δεχθεί απανωτά πλήγματα, δεν τηρεί και προηγούμενη δικαστική απόφαση (προσωρινή διαταγή) για συνέχιση της παροχής φυσικού αερίου. Η ΔΕΠΑ διεκδικεί οφειλές περί τα 100.000.000 ευρώ από την ELFE, ενώ η τελευταία διεκδικεί με τη σειρά της περί τα 300.000.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι η κρατική εταιρία φυσικού αερίου έχει προχωρήσει σε σειρά παράνομων χρεώσεων.
Σε ανοικτή επιστολή των εργαζομένων στις τρεις εταιρίες που μισθώνουν και λειτουργούν το εργοστάσιο αναφέρεται ότι δεν παίρνουν θέση στην αντιδικία μεταξύ των δύο πλευρών.

«Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η δουλειά μας και το ψωμί μας» υποστηρίζουν και προσθέτουν ότι σε συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Δευτέρα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκο «τον παρακαλέσαμε να μη διακόψει την παροχή ώσπου να λήξει η αντιδικία αυτών των εταιριών, γιατί κάτι τέτοιο επηρεάζει τις δικές μας εταιρίες, οι οποίες δεν οφείλουν πουθενά ούτε ένα ευρώ».

Οπως αναφέρουν, ο κ. Κιτσάκος «μας διαβεβαίωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να κλείσει το αέριο ώσπου να λήξει τελεσίδικα η δικαστική διαμάχη μεταξύ της ELFE και της ΔΕΠΑ. Φύγαμε από τη συνάντηση καθησυχασμένοι».
Ομως «τα ξημερώματα του Σαββάτου οι διευθυντές των εταιριών που εργαζόμαστε μας πληροφόρησαν ότι η ΔΕΠΑ εντελώς απροειδοποίητα έκοψε τη ροή του φυσικού αερίου την Παρασκευή, στις 21.00 το βράδυ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα