Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει επικρατώντας με 84-74 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και ισοφάρισε την τελική σειρά σε 2-2. Πλέον, ο τίτλος του φετινού πρωταθλητή θα κριθεί στο 5ο και τελευταίο ματς στο ΣΕΦ το Σάββατο, όπου βέβαια θα βρίσκονται μόνο οπαδοί των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει μέσα στην έδρα του αντιπάλου του, καθώς το «τριφύλλι» αξιοποίησε το τελευταίο του χαρτί, μένοντας ζωντανό στην παρτίδα. Οι φωνές του Θανάση Γιαννακόπουλου -στο ημίχρονο- προς την τριάδα των ρέφερι (Σχινάς, Μπήτης, Αναστόπουλος) ακούστηκαν μέχρι έξω από το ΟΑΚΑ. Συνολικά πάντως οι διαιτητές απέφυγαν το σημαντικό λάθος, ενώ έδειξαν τεχνικές ποινές σε Ιβκοβιτς, Ντόρσεϊ και Γιασικεβίτσιους. Και μπορεί ο Μπατίστ να αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα, ωστόσο, για να φτάσουμε ως εκεί, για την ομάδα του Ομπράντοβιτς δούλεψαν και άλλοι εξίσου αποδοτικά. Ειδικότερα η εμπειρία των Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους καθόρισε πολλές στιγμές του ντέρμπι, με τους Καϊμακόγλου και Σμιθ να συμβάλλουν με το πάθος τους, μαζεύοντας συνολικά 10 ριμπάουντ. Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Λο, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να αλλάξει τα πάντα μόνος του, καθώς χθες ο Ολυμπιακός δεν πήρε όσα ζητούσε από τον Σπανούλη και τον Παπανικολάου. Τα ξεσπάσματα των Χάινς και Πρίντεζη έδιναν προσωρινά ελπίδα στους Πειραιώτες, όμως ο Ιβκοβιτς περίμενε περισσότερα. Συγκεκριμένα λοιπόν από το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός είχε τα ηνία (4-11), όμως λίγο πριν από το φινάλε της δεύτερης περιόδου οι «πράσινοι» αφυπνίστηκαν. Με επιμέρους 11-2 ανέτρεψαν το εις βάρος τους 17-28, πλησίασαν (28-30), ώσπου με ενέργειες των Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους προσπέρασαν για πρώτη φορά (39-38) στο 22′. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, ξέφυγε με 47-55 χάρη στους Παπανικολάου και Πρίντεζη, όμως οι γηπεδούχοι στο τέταρτο δεκάλεπτο είχαν ξανά την απάντηση. Με επιμέρους 14-1 το «τριφύλλι» έφτασε στο 69-61. Το 69-67 στο 36′ ήταν η τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού να ολοκληρώσει την προσπάθεια επιστροφής. Επειτα ο Παναθηναϊκός είχε βάλει το νερό στο αυλάκι. Οι οπαδοί του, που νωρίτερα είχαν αποθεώσει τον… επισκέπτη Τζιμπρίλ Σισέ, παρότρυναν την ομάδα τους για διπλό τίτλου στο Φάληρο και χειροκρότησαν θερμά για το τελικό 84-74. Αυτή άλλωστε ήταν η τελευταία επίσημη παράσταση του Παναθηναϊκού για φέτος στο ΟΑΚΑ μπροστά στο κοινό του.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα