Στη Βουλή πάλι η «Τουρκική Ενωση Ξάνθης»

Επανακατατέθηκε (με βελτιώσεις) η τροπολογία στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλουΣτον ορυμαγδό του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η κυβέρνηση επανακατέθεσε την τροπολογία που αφορά και την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης», προκειμένου να ψηφιστεί με κάποιες βελτιώσεις, που εκτιμάται όμως ότι διατηρούν τον… φερετζέ στην πρωτοβουλία. 

Οι αλλαγές ικανοποίησαν ωστόσο τον Δημήτρη Καμμένο, αλλά παραμένει ερώτημα τι θα πράξουν οι άλλοι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. που αντιδρούσαν, όπως και η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κλήθηκε χθες από την ηγεσία του κόμματος για «κατήχηση».

Επί της ουσίας στην τροπολογία για την επανεκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν, μεταξύ άλλων, και τη λειτουργία συλλόγων που φέρουν στον τίτλο τους τον όρο «τουρκικός», αλλά και εκείνων που παραπέμπουν στην ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα γίνεται τώρα παραπομπή με πιο σαφή τρόπο στις ήδη γνωστές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), βάσει των οποίων το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ)δικαίωσε τις προσφεύγουσες οργανώσεις και συλλόγους.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία που επανακατατέθηκε αναφέρει στην παράγραφο 2 του άρθρου 11 της ΕΣΔΑ «και τις λοιπές διατάξεις της Σύμβασης καθώς και τις διεθνείς συνθήκες, όπως επίσης και στους όρους και περιορισμούς που προβλέπονται στις επιμέρους διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περί προστασίας της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της πρόληψης του εγκλήματος, της προστασίας της υγείας ή ηθικής και της προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων».

Ωστόσο και εδώ είναι το ερώτημα κατά πόσον οι… βελτιώσεις διασφαλίζουν ότι δεν θα εγερθούν αξιώσεις μελλοντικά σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, το ΕΔΑΔ είχε κρίνει στην ουσία τις προσφυγές, απορρίπτοντας την επιχειρηματολογία του Αρείου Πάγου ότι η χρήση του όρου «τουρκικός» συνιστά παραβίαση της παραγράφου 2 του άρθρου 11 της ΕΣΔΑ. Μήπως ο «φερετζές» εξακολουθεί να υπάρχει;

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος πάντως, που είχε σηκώσει μπαϊράκι κατά της τροπολογίας, αναγνώρισε ως «γενναία» την πρωτοβουλία του Σ. Κοντονή, «που θωρακίζει απόλυτα τη Θράκη μας και τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους» και τον συγχαίρει προσωπικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα