Πανηγυρικά στα μπαράζ

Διέλυσε το Γιβραλτάρ (4-0) και θα παίξει μπαράζ με μία εκ των Κροατίας, Ιταλίας, Δανίας και Ελβετίας Την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Ρωσίας μέσα από τα μπαράζ θα κυνηγήσει η Εθνική μας ομάδα μετά τη χθεσινή νίκη με 4-0 επί του Γιβραλτάρ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μεγάλοι πρωταγωνιστές για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Μήτρογλου, που χτύπησε «δύο» φορές (61΄, 63΄), και ο Τοροσίδης που σκόραρε (32΄) και έδωσε μία ασίστ. Δίχτυα βρήκε με κεφαλιά και ο Γιαννιώτας (78΄) ύστερα από σέντρα του Σταφυλίδη. 

Πλέον το μυαλό όλων βρίσκεται στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου (15.00) στη Ζυρίχη, από την οποία θα προκύψει ο αντίπαλός μας. Βέβαια, το εμπόδιο που θα κληθεί να ξεπεράσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα είναι πολύ ψηλό. Και αυτό διότι η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στο γκρουπ των αδυνάτων. Οπως όμως έχει δείξει και στο παρελθόν, στα δύσκολα η Εθνική μεταμορφώνεται και καταφέρνει να πετυχαίνει τον στόχο της (όπως απέναντι στην Ουκρανία επί Οτο Ρεχάγκελ και κόντρα στη Ρουμανία επί Φερνάντο Σάντος σε αγώνες μπαράζ).

Και στη φάση των ομίλων, που ολοκληρώθηκε χθες, οι παίκτες του Σκίμπε έδειξαν χαρακτήρα στα ματς ενάντια σε Βέλγιο και Βοσνία/Ερζεγοβίνη, σε αντίθεση με εκείνα (όπως κόντρα στην Εσθονία) που είχαν θεωρητικά χαμηλότερο δείκτη δυσκολίας. Υπάρχουν λοιπόν πίστη και αισιοδοξία στις τάξεις του «γαλανόλευκου» στρατοπέδου ότι η Εθνική θα ταξιδέψει το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας για το Παγκόσμιο. Υποψήφιοι αντίπαλοί μας είναι οι Κροατία, Ιταλία, Δανία και Ελβετία. Στους αδύνατους μαζί με την Εθνική βρίσκονται οι Β. Ιρλανδία, Σουηδία και Ιρλανδία. Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν 9, 10 και 11 Νοεμβρίου, οι ρεβάνς 12, 13 και 14 Νοεμβρίου. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις έδρες των αδύναμων (δηλαδή το πρώτο ματς στην Ελλάδα).

Πάντως τα… παρατράγουδα δεν έλειψαν και χθες από το Καραϊσκάκη, καθώς στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου υπήρξαν συμπλοκές οπαδών (πιθανότατα διαφορετικών συλλογικών προτιμήσεων) στις εξέδρες!

Στα υπόλοιπα χθεσινά ματς του 8ου ομίλου σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Βέλγιο – Κύπρος 4-0, Εσθονία – Βοσνία/Ερζεγοβίνη 1-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (68΄ Μανιάτης), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (68΄ Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Ζέκα, Ταχτσίδης, Χριστοδουλόπουλος (74΄ Γιαννιώτας), Μάνταλος, Φορτούνης, Μήτρογλου.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Τζεφ Γουντ): Ιμπραΐμ, Γκαρσία, Τσιπολίνα, Ολιβέρο, Μπαρνέτ, Μπαρντόν, Γουόκερ, Ερνάντες, Πονς (72΄ Γκουίλινγκ), Κόουμπς (88΄ Ρουίς), Λόπες (61΄ Γιομ).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα