Από δεξιός βουλευτής, αριστερός ψάλτης

Ο Παν. Αδρακτάς χρίστηκε με την ευλογία του μητροπολίτη ΗλείαςΑντί να του τα ψέλνουν στη Βουλή, προτίμησε να τους ψέλνει -κανονικά όμως- ο ίδιος! Ο Παναγιώτης Αδρακτάς σπούδασε γιατρός, τον κέρδισε η πολιτική και διετέλεσε επί χρόνια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όταν αποσύρθηκε ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία και κατέληξε ψάλτης στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ηλεία. Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.

Ο κ. Αδρακτάς κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μάλιστα, και την απόφαση με την οποία χρίστηκε ψάλτης με την ευλογία και τις ευχές του μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού στην ενορία του, στον Αγιο Ιωάννη Θεολόγο στον Καρδαμά. Ο ίδιος, όπως αναφέρουν στενά του πρόσωπα, είναι ικανοποιημένος με τον νέο τρόπο ζωής του, μακριά, τα τελευταία περίπου δύο χρόνια, από την πολιτική.

Το γεγονός ότι έγινε ψάλτης δείχνει ότι έχει ενταχθεί πλέον στην τοπική κοινωνία με κάθε τρόπο, αφού έχει ήδη φτιάξει μια σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα-φάρμα με περίπου 1.000 πρόβατα στη Φολόη Ηλείας και δεν παραλείπει να περιποιείται και τα κτήματα που διαθέτει με τα ελαιόδεντρα. Στη φάρμα, μάλιστα, έχει εντάξει και άλλα ζώα.

Με την πολιτική ο Παναγιώτης Αδρακτάς ασχολούνταν μέχρι το 2015, αν και την τελευταία φορά που εξελέγη βουλευτής ήταν το 2004, με την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Η πρώτη φορά, μάλιστα, που μπήκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν με τις εκλογές του 1989. Βετεράνος της πολιτικής, λοιπόν, που αποφάσισε να έχει λόγο για την πολιτική, αλλά να μην ασχολείται ενεργά πλέον με αυτήν, ειδικά στις δύσκολες εποχές των Μνημονίων.

Γεννήθηκε στον Καρδαμά Ηλείας και εκεί επέστρεψε τιμώντας τη γενέτειρά του και προσπαθώντας να προσφέρει ό,τι καλύτερο. Εχει σπουδάσει Ιατρική, έγινε χειρουργός και αργότερα διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξελέγη βουλευτής στη Β’ Αθηνών τον Ιούνιο 1989, τον Νοέμβριο του 1989 και 1990 και αργότερα εξελέγη στην Ηλεία, στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2000 και του 2004, πάντα με τη Νέα Δημοκρατία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα