«Ηρεμεί» τους διαφωνούντες με… κάνναβη

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συνεχίσει την «προοδευτική» ατζέντα του! ΝΔ: «Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;»Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;» Παρά την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που εκφράστηκε με αυτήν την ειρωνική φράση, το Μέγαρο Μαξίμου βάζει μπρος ολοταχώς τη λεγόμενη «προοδευτική» ατζέντα, ανοίγοντας διάδρομο νομιμοποίησης της καλλιέργειας και επεξεργασίας κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς, με παράπλευρο στόχο τον εφησυχασμό των αριστερών στελεχών της Κουμουνδούρου που έχουν σηκώσει ψηλά το ζήτημα, και παράλληλα τον… προσεταιρισμό άλλων φιλελεύθερων, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, που έλκονται από κάτι τέτοιους περίεργους νεωτερισμούς. 

Μετά την αλλαγή ταυτότητας φύλου, ο σχεδιασμός του Μαξίμου θέλει να ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο για την παραγωγή κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επιβεβαίωσε πάλι αυτήν την πρόθεση, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι τέσσερα υπουργεία εμπλέκονται ήδη στην αλλαγή όλου του νομοθετικού πλαισίου, που θα δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να καλλιεργούν και να επεξεργάζονται φυτά κάνναβης.
Ο υπουργός Υγείας προσπάθησε να δικαιολογήσει ως αναγκαιότητα το νέο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι στη χώρα μας είναι νόμιμη η κυκλοφορία σκευασμάτων κάνναβης και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να επιτραπεί η παραγωγή και η επεξεργασία της.

«Εξασφαλισμένοι»

«Απαντήσαμε και εξηγήσαμε ότι το πρώτο βήμα έχει γίνει. Σήμερα, για έναν ασθενή που το χρειάζεται, όπου υπάρχει ιατρική ένδειξη να πάρει φαρμακευτική κάνναβη, είναι εξασφαλισμένη. Είναι νόμιμη η κυκλοφορία αυτών των σκευασμάτων στη χώρα μας».
Πρόσθεσε πάντως ότι ακόμη δεν υπάρχει ενδιαφέρον εταιριών να υποβάλουν φακέλους στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), να αδειοδοτηθούν και να ακολουθηθεί η διαδικασία που υπάρχει για τα υπόλοιπα φάρμακα και τόνισε: «Αν το αιτηθεί ένας ασθενής, από τον ΕΟΦ και μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) μπορεί να γίνει η εισαγωγή του φαρμάκου από το εξωτερικό και να υπάρχει νόμιμα πρόσβαση μέσω του κρατικού μονοπωλίου».

Σκωπτικά σχολίασε η Ν.Δ. την επικείμενη κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου. «Μια κυβέρνηση που υπερφορολογεί τους πάντες και τα πάντα φυλλορροεί υπό το βάρος της πίεσης των οικονομικών αδιεξόδων που η ίδια προκάλεσε, αδυνατεί να προσελκύσει επενδύσεις, έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τα νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία, φέρνει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο για την κάνναβη» αναφέρουν πηγές της Πειραιώς και προσθέτουν με σαρκαστική διάθεση: «Είναι αυτονόητο ότι η Ν.Δ. θα εξετάσει το νομοσχέδιο. Μέχρι τότε ας απαντήσει τουλάχιστον η κυβέρνηση στο εύλογο ερώτημα των πολιτών “τι πίνετε και δεν μας δίνετε”».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα