O ΣΤΡΑΤΟΣ

Η αριστερή μετάλλαξη και η επίσκεψη στις ΗΠΑΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη

Ποιος να το ‘λεγε! Ο κύριος πρωθυπουργός, ντυμένος στο χακί, με στολή παραλλαγής, επιβιβάστηκε σε μαχητικό αεροσκάφος F-16 και πέταξε πάνω από το Αιγαίο, ακόμη και από το Αγιον Ορος, στο οποίο δεν είναι ευπρόσδεκτος. Αν έλεγες σε κάποιον λίγα χρόνια πριν ότι θα έρθει η μέρα που αριστερός πολιτικός θα επισκεφθεί στρατώνα, θα φορέσει στολή παραλλαγής και θα πετάξει με μαχητικό, δεδομένων των ιδεοληψιών της Αριστεράς για τον Στρατό και την ταύτισή του (στο μυαλό της, φυσικά) με τη δικτατορία, θα σε περνούσε για τρελό.

«Αυτά τα κάνουν ακροδεξιοί» θα σου έλεγαν. Ετσι δεν έλεγαν άλλωστε τον Καμμένο οι συριζαίοι κάθε φορά που πήγαινε σε άσκηση με στρατιωτική στολή; Ο Στρατός στο μυαλό της Αριστεράς ήταν αποκλειστικό ακροατήριο της Δεξιάς. Τα μόνα θέματα που απασχολούσαν τότε τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι αντιρρησίες συνείδησης και η… δημοκρατία στα στρατόπεδα. Υπό αυτή την έννοια, καλό είναι που πέταξε ο Τσίπρας με F-16, είμαστε βέβαιοι ότι κατάλαβε τι σημαίνει αερομαχία στο Αιγαίο.

Με την ευκαιρία, όμως, ελπίζουμε να μίλησε με τα νέα παιδιά, τους χειριστές των μαχητικών μας, να τα άκουσε και να τα κοίταξε στα μάτια. Διότι δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας χρησιμοποίησε τους ήρωες πιλότους ως φόντο προκειμένου να δώσει επικοινωνιακό σόου παραμονή της αναχώρησής του στις ΗΠΑ χωρίς να μάθει πώς τα βγάζουν πέρα. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Τσίπρας έφυγε από την 110 Πτέρυγα Μάχης χωρίς να μάθει ότι το πτητικό επίδομά τους φορολογείται.

Αφού ο πρωθυπουργός της Αριστεράς άρχισε να ασχολείται με τον Στρατό της… Δεξιάς, ας το κάνει σωστά. Με σεβασμό στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι χθεσινές εικόνες του κυρίου Τσίπρα δεν είναι οι μοναδικές που παραπέμπουν στη μετάλλαξη του χώρου αυτού. Υπάρχουν κι άλλες.

Διότι και πάλι, αν έλεγες προ δεκαετιών σε κάποιον ότι θα έρθει η μέρα που Αμερικανός πρεσβευτής θα υποδεχτεί στην Ουάσινγκτον αριστερό υπουργό με την προσφώνηση «διακρίθηκες ως υπέρμαχος της εξαίρετης συνεργασίας μας στη βάση της Σούδας», πάλι θα σε περνούσε για τρελό – για την Αριστερά η Σούδα ήταν κόκκινο πανί. Κι όμως συνέβη, έτσι χαρακτήρισε ο πρέσβης Τζέφρι Πάιατ τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα.

Αφού λοιπόν η Αριστερά είδε το φως το αληθινό και κατάλαβε τη γεωπολιτική σημασία της χώρας λόγω Σούδας, τουλάχιστον ας διαπραγματευτεί την ανανέωση της συμφωνίας με την αμερικανική στήριξη για την ελάφρυνση του χρέους… Και βεβαίως για την εξασφάλιση δέσμευσης των ΗΠΑ ότι θα αρχίσουν έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα