Πρώτη ενοποίηση ΑΕΙ με ΤΕΙ

«Καποδίστριας» στο Ιόνιο με δέσμευση Γαβρόγλου για καμία απόλυση εκπαιδευτικώνΤην πρώτη ενοποίηση Ανώτατων Ιδρυμάτων στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου από την Κέρκυρα. Ο λόγος για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που πλέον θα έχουν κοινή πορεία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά τη συναίνεση και τη συνεννόηση των επιτροπών που συστάθηκαν από μέλη των δύο ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σε αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας, ο κ. Γαβρόγλου μίλησε για ένα τολμηρό βήμα και τόνισε: «Η σημερινή συνάντηση έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα. Γίνεται στο πρώτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα που η διδασκαλία του ήταν στα ελληνικά, της Ιονίου Ακαδημίας. Σήμερα σε αυτήν τη συνάντηση θελήσαμε να κάνουμε το τολμηρό βήμα, που είναι το βήμα της ενοποίησης των δύο Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μας». Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλης Χρυσικόπουλος και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννης Δραγώνας.

Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι έως το τέλος του έτους αναμένονται συνενώσεις και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ σημείωσε ότι «η Πολιτεία δεν πρόκειται να φέρει δικές της λύσεις, αν δεν υπάρχει πλήρης συναίνεση των ιδρυμάτων και του προσωπικού». Την ίδια ώρα, διευκρίνισε ότι από τη συνένωση που θα προκύψει δεν θα σημειωθούν απολύσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού, ούτε και επιπτώσεις των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, αντιθέτως, όπως ισχυρίστηκε, τα ιδρύματα που θα συνενωθούν θα υποστηριχθούν και οικονομικά.

Επιπλέον, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι από τη συνένωση θα προκύψουν νέα τμήματα στο Νέο Πανεπιστήμιο Ιονίου, μεταξύ αυτών και Τμήμα Τουριστικών Σπουδών με έδρα την Κέρκυρα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει και Τμήμα Ασιατικών Σπουδών, ύστερα από ολοκληρωμένη πρόταση που θα υποβάλει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο υπουργείο Παιδείας. Σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα και την κλίμακα διοίκησης υπό την οποία αναμένεται να λειτουργήσει το Νέο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο υπουργός Παιδείας απάντησε ότι θα αρχίσει άμεσα η μεταβατική περίοδος και αναμένεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η λειτουργία κάποιων τμημάτων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα