Κομπίνα για «ξεκλείδωμα» κλεμμένων smartphones

Τα πωλούσαν στο κέντρο της ΑθήναςΜια καλά «δουλεμένη» ηλεκτρονική κομπίνα, που στόχευε κατόχους «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων συγκεκριμένης εταιρίας, ξεσκέπασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι επιτήδειοι έκλεβαν τα κινητά πολιτών και στη συνέχεια, με τη βοήθεια δύο Πακιστανών, οι οποίοι διέμεναν στο εξωτερικό, «ξεκλείδωναν» τις συσκευές και τις πουλούσαν σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα θύματα μετά την κλοπή της συσκευής τους ειδοποιούνταν, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ότι το smartphone τους έχει βρεθεί. Εδώ ακριβώς κρύβονταν η παγίδα: Το μήνυμα ήταν κίβδηλο και δήθεν αποστολέας εμφανιζόταν η εταιρία. Οι πραγματικοί αποστολείς όμως ήταν οι απατεώνες, που ζητούσαν από τους κατόχους να εισάγουν σε ιστοσελίδα «μαϊμού» τα στοιχεία της σύνδεσής τους. Με αυτόν τον τρόπο αποκτούσαν πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής, την καθιστούσαν λειτουργική και, επομένως, άμεσα διαθέσιμη σε νέους αγοραστές.

Ηλεκτρονικά ίχνη

Επειτα από πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν οι νέοι κάτοχοι των κλεμμένων συσκευών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα άτομα που εμπλέκονται. Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών εντοπίστηκαν τρία καταστήματα πώλησης συσκευών κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας όπου πωλούνταν τα κλεμμένα κινητά.

Επίσης, η Αστυνομία διαπίστωσε ότι δύο από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων συνεργάζονταν με δύο Πακιστανούς, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και αναλάμβαναν αντί χρηματικής αμοιβής το ξεκλείδωμα των κλεμμένων συσκευών, αποστέλλοντας τα παραποιημένα μηνύματα. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 κινητά τηλέφωνα και ένα tablet, εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν αποδοθεί τα οκτώ στους νόμιμους κατόχους τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα