Μενού Brexit στο δείπνο Μέι – Γιούνκερ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες η Τερέζα Μέι, όπου στη διάρκεια του «άτυπου», όπως χαρακτηρίστηκε από τον Μαργαρίτη Σχοινά, δείπνου με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επρόκειτο να συζητήσει με τον επικεφαλής της Κομισιόν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βγει από το τέλμα η συζήτηση για το Brexit. Αν και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, για ευνόητους λόγους, υπογράμμιζε χθες ότι, παρά την παρουσία των επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για τη βρετανική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο δείπνο, η ατζέντα της συζήτησης θα είναι «ευρύτερη», όλοι αντιλαμβάνονταν ότι πρόθεση της Βρετανίδας πρωθυπουργού ήταν να δοθεί ώθηση στις διαπραγματεύσεις. Μέι και Γιούνκερ συμφώνησαν τελικά να επιτχαύνουν τους επόμενους μήνες τις διαπραγματεύσεις για το Brexit στη μεταξύ τους συνάντηση, που περιγράφηκε «φιλική» και «εποικοδομητική».

Η βρετανική… ανυπομονησία αποτυπωνόταν λίγο νωρίτερα και στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον στους δημοσιογράφους: «Στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με αυτές τις διαπραγματεύσεις… Ηρθε η ώρα για εμάς να αρχίσουμε σοβαρές συνομιλίες για το μέλλον και τη νέα σχέση μας, τη βαθιά και ειδική συνεργασία που ελπίζουμε να αρχίσουμε».

Εκτός από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Μέι θα έχει επίσης συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βάραντκαρ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα