Κουρουμπλής από άλλη… παραλία

Οργανώνει φιέστες παράδοσης των  ακτών στο κοινό ο υπ. ΝαυτιλίαςΑπίστευτο… Ο υπουργός που «αγνοούνταν» κατά τις ημέρες της κρίσης με τη μόλυνση που προκάλεσε στον Σαρωνικό η βύθιση του γηρασμένου δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» τώρα προγραμματίζει φιέστες παράδοσης των παραλιών και των ακτών που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα. 

Τι κι αν ακόμη και σήμερα, πέντε εβδομάδες μετά, δεν έχουν τιμωρηθεί οι υπεύθυνοι για την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε; Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής άρχισε τα… εγκαίνια, προκειμένου να «διαφημίσει» το έργο της κυβέρνησης.
Χθες παραβρέθηκε στην παράδοση των ακτών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Φυσικά, πότε θα μπορεί ο κόσμος να κολυμπήσει θα το καθορίσει το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του.
Την Πέμπτη αναμένεται να παραδοθεί και η καθαρισμένη ακτή του Πειραιά, με τον υπουργό Ναυτιλίας να ισχυρίζεται μάλιστα ότι «προλάβαμε πολλά πράγματα»…

Η διαδικασία της παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο έγινε παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας, του δήμαρχου Διονύση Χατζηδάκη, του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, του γ.γ. Ναυτιλίας Διονύση Χαράλαμπου Καλαματιανού και του γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη.

«Μια εικόνα, όπως λέμε, 1.000 λέξεις. Με συλλογική προσπάθεια, με δουλειά και μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο που δεσμευτήκαμε, έχουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Είναι μια εικόνα που αποκαθιστά τα πράγματα. Με βάση και τα στοιχεία που θα έρθουν από τις επιστημονικές μετρήσεις, θα αποδειχθεί ότι προλάβαμε παρά πολλά πράγματα» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Μάλιστα, σε ερώτηση για την… επίθεση που δέχθηκε για τον χειρισμό της υπόθεσης με την πετρελαιοκηλίδα, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: «Ο καθένας κρίνεται με βάση τα λόγια που λέει, τι εξυπηρετεί, πού στοχεύει. Ζήσαμε δύσκολες στιγμές όλοι στο υπουργείο -και εγώ προσωπικά-, αλλά νομίζω ότι η προσπάθεια που κάνουμε όλοι, και οι δήμαρχοι, οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές, το Λιμενικό, οι εταιρίες αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να δουλεύει αποτελεσματικά και δεν υποκύπτει στο μοιραίο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα