Δύο Αλβανοί οι δολοφόνοι του δικηγόρου

Στις κλήσεις του Μιχ. Ζαφειρόπουλου αναζητά η Ασφάλεια τον ηθικό αυτουργό που παρήγγειλε το συμβόλαιο θανάτουΟ ηθικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι πιθανόν να έκανε το αρχικό τηλεφώνημα προκειμένου να κλειστεί το μοιραίο ραντεβού στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που έστειλε τους δύο ενόπλους στον δικηγόρο για να τον εκφοβίσουν και τελικά να τον εκτελέσουν εν ψυχρώ.

Αυτό το ενδεχόμενο εξετάζουν με προσοχή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, περιμένοντας τα αποτελέσματα από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Παράλληλα, όμως, εκτιμούν πως το κινητό που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει το τηλεφώνημα είναι σίγουρα καρτοκινητό και μάλιστα από αυτά που αποκαλούνται «φαντάσματα».

Επίσης, ένα από τα συμπεράσματα στα οποία έχουν καταλήξει οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας αφορά την εθνικότητα των δραστών. Πιστεύουν λοιπόν πως οι δύο ένοπλοι που έκοψαν το νήμα ζωής του καταξιωμένου ποινικολόγου είναι Αλβανοί.
Υπενθυμίζεται ότι ο ένας από τους δολοφόνους κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον ποινικολόγο έφυγε από τον χώρο του γραφείου και μάλιστα ίσως βγήκε και έξω από το κτίριο. Ομως οι αστυνομικοί δεν αποκαλύπτουν για ποιον λόγο έγινε αυτό, καθώς θεωρούν πως η συγκεκριμένη κίνηση είναι κομβική για τις εν εξελίξει έρευνες.

Ισως ο δράστης τηλεφώνησε στον ηθικό αυτουργό ή, ακόμα ακόμα, τον συνάντησε, καθώς δεν μπορεί αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο «σκηνοθέτης» της δολοφονίας να βρισκόταν κάπου κοντά. Οι αστυνομικοί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι και λένε με νόημα πως πολλά θα ξεκαθαρίσουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, κυρίως όμως όταν υπάρξουν αποτελέσματα από τον όγκο των δακτυλικών αποτυπωμάτων και του γενετικού υλικού που έχουν συλλέξει από το γραφείο του δικηγόρου.

Ο «Mr Energa»;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη συζήτηση που είχαν οι δύο δράστες με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Αριστείδη Φλώρου, του ισχυρού άνδρα της Energa Hellas Power, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για τα φέσια της εταιρίας στο Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τις καταθέσεις δύο σεσημασμένων Αλβανών, ο Αριστείδης Φλώρος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου. Ο άτυχος ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν ένας εκ των συνηγόρων του «Mr Energa».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα