«Βρόμικο» το δεξί χέρι του Ράμα

Μπλεγμένος σε διεθνές κύκλωμα με ναρκωτικά ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Σαϊμίρ Ταχίρι

Από την
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αλβανία μετά την είδηση ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Εντι Ράμα Σαϊμίρ Ταχίρι εμπλέκεται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Τις αποκαλύψεις έκαναν οι Αρχές της Ιταλίας, οι οποίες τη Δευτέρα το απόγευμα προχώρησαν σε συλλήψεις μελών της αλβανικής μαφίας που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε Ελλάδα και Αλβανία.

Μέλος της σπείρας είναι και ο εξάδελφος του Ταχίρι, ο οποίος -σύμφωνα με καταγγελίες του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα- χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο του εξαδέλφου του υπουργού στις μετακινήσεις του σε Ελλάδα και Ιταλία. Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, οι έμποροι ναρκωτικών μετέφεραν στην περιοχή της Κατάνια, στη νότια Ιταλία, 3,5 τόνους μαριχουάνας.

Οι ιταλικές Αρχές έκαναν χρήση του υπερκοριού, ο οποίος -σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας- κατέγραψε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ του πρώην υπουργού και Αλβανών μαφιόζων, κατά τις οποίες γινόταν εκτενής αναφορά στη διακίνηση συγκεκριμένων ποσοτήτων ναρκωτικών, χρηματικών ποσών και παραληπτών.

Ο Ταχίρι με δηλώσεις του στον αλβανικό Τύπο υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ότι το μόνο λάθος ήταν ότι πούλησε το αυτοκίνητό του στον εξάδελφό του. «Εγώ σήμερα δεν ζητάω από κανέναν ούτε να με πιστέψει αλλά ούτε και να με καλύψει δημόσια. Θα περιμένω έως το τέλος να ολοκληρωθεί κάθε έρευνα. Δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια. Θέλω να διαλευκανθεί η υπόθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα, αναφερόμενος στην υπόθεση που εμπλέκει τον στενό συνεργάτη του, έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook: «Θέλουμε να μάθουμε το γρηγορότερο την αλήθεια. Είναι αηδιαστικά και συγκλονιστικά όσα έχουν βγει από τις συνομιλίες των δύο εγκληματιών. Τον Σαϊμίρ Ταχίρι τον ξέρω χρόνια και έχω μόνο λόγια συμπαράστασης να πω για αυτόν. Αλλά σήμερα η Αλβανία και οι Αλβανοί θέλουν να μάθουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια».