Θέμα ευθανασίας ανοίγει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο

Αντικείμενο μελέτης και επεξεργασίας (εν όψει του νέου Ποινικού Κώδικα) σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μετά το σύμφωνο συμβίωσης, το δικαίωμα αλλαγής φύλου και τα αποτεφρωτήρια, η κυβέρνηση επεκτείνει τη μεταμοντέρνα αριστερή «ατζέντα» -προκειμένου να «χαϊδέψει τα αυτιά» των σκληροπυρηνικών στελεχών, αλλά και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ- με την ευθανασία. Το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και επεξεργασίας εν όψει του σχεδίου του νέου Ποινικού Κώδικα, όπως προκύπτει από γραπτή απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή προς τον ερωτώντα βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά. Οπως επισημαίνεται στην έγγραφη απάντηση, το ζήτημα έχει σταλεί υπό μορφή ερώτησης στον πρόεδρο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που είχε συσταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με αντικείμενο τη σύνταξη νέου σχεδίου Ποινικού Κώδικα, για να τεθεί υπόψη των μελών της επιτροπής.

Ο κ. Αμυράς με την ερώτησή του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τα δικαιώματα των ανιάτως πασχόντων και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σχετικά με την ευθανασία. Για αυτόν τον λόγο, η εξέταση του θέματος της ευθανασίας γίνεται με βάση τις συναφείς συνταγματικές διατάξεις, τις διατάξεις της Σύμβασης περί Βιοϊατρικής και τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Μάλιστα, ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε στην ερώτησή του ότι δεν υπάρχουν σαφείς νομικές εκφάνσεις του «δικαιώματος» στον θάνατο και ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει τη Βουλή αν θα υπάρξει νομοθεσία για την ευθανασία και την ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να δοκιμάσει και πάλι τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, δεδομένου ότι η τελευταία θεωρεί την ευθανασία φόνο. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού δηλώνει ικανοποιημένος από την εξέλιξη:

«Εφθασε, επιτέλους, η ώρα και στην Ελλάδα να ανοίξει μια πολιτισμένη συζήτηση, χωρίς ακρότητες και φασαρία, για τα δικαιώματα των ασθενών, και ιδιαιτέρως εκείνων των ασθενών που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ανίατης αρρώστιας τους, υποφέρουν από πόνους βαρύτατους και διάγουν έναν βίο αβίωτο. Θα έπρεπε και αυτοί να έχουν την επιλογή της ιατρικώς υποβοηθούμενης ευθανασίας. Αυτό γίνεται σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική και στον Καναδά» δήλωσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα