Προσβάλλει τους Ελληνες ο μεγιστάνας Mr Jumbo

Με «τρύπια σαμπρέλα», στην οποία «βάζεις αέρα, αλλά έπειτα από λίγο τον χάνει», παρομοίασε την ελληνική οικονομία και αγορά… … ο διευθύνων σύμβουλος της Jumbo Απόστολος Βακάκης σε παρουσίαση της εταιρίας του στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ο κ. Βακάκης ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρός έως ειρωνικός στα σχόλιά του για την κατάσταση στη χώρα μας, ενώ έδειξε ότι η εταιρία του θα ποντάρει πλέον περισσότερο στα γειτονικά κράτη και πρωτίστως στη Ρουμανία, που στην επόμενη πενταετία θα μπορούσε να αποκτήσει το μέγεθος «μισής Ελλάδας», σύμφωνα με τον Mr. Jumbo.

Ο επικεφαλής της αλυσίδας εκτίμησε ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται σε τέλμα και υποστήριξε πως η χώρα μας «πτώχευσε, γιατί υπηρετεί πτωχευμένες ιδέες». Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό, αλλά πολιτισμικό… Είμαστε κακομαθημένος λαός, γι’ αυτό και οι πολιτικοί φοβούνται να μας πουν την αλήθεια. Είμαστε πάντα εκτός στόχων, αλλά, αν δει κανείς τι πολιτικές ακολουθούνται, δεν είναι έκπληξη ότι είμαστε εκτός στόχων. Πάντα θα είμαστε αν δεν αλλάξουμε».

Σε επίπεδο ομίλου η αλυσίδα Jumbo πέτυχε το πρώτο τρίμηνο του έτους αύξηση του τζίρου κατά 12%, αλλά ο κ. Βακάκης είπε ότι σε επίπεδο χρήσης η αύξηση θα περιοριστεί μεταξύ 7% και 9%, που είναι και η πρόβλεψη της διοίκησης.

Σημείωσε δε ότι το διάστημα από την 1η Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου ήταν καλό για την εταιρία στην Ελλάδα, αλλά μετά η αύξηση εξανεμίστηκε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα