Στο φως η δολοφονία JFK

Υπόσχεση Τραμπ ότι την Πέμπτη θα ανοίξουν οι φάκελοι. Πιέζει η CIA να μη βγουν όλα στη φόραΘα πέσει τελικά φως στο απόλυτο σκοτάδι που σκεπάζει για δεκαετίες την υπόθεση δολοφονίας του Κένεντι;» Το ερώτημα πλανάται στις ΗΠΑ -και όχι μόνο- τις τελευταίες ώρες, αν και ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να είναι αποφασισμένος να μπει τέλος στο μεγάλο μυστήριο, που δικαιολογημένα έχει «γεννήσει» πολλές θεωρίες συνωμοσίας για το τι ακριβώς έγινε στο Ντάλας τον Νοέμβριο του 1963. 

Η αποκάλυψη της αλήθειας για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι μπορεί λοιπόν απλώς να απέχει πια μόλις τρεις ημέρες, καθώς ο ισχυρός άνδρας των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τον φάκελο για τη δολοφονία του 35ου προέδρου των ΗΠΑ. Πρόκειται για χιλιάδες έγγραφα, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί απόρρητα, με αποτέλεσμα να παραμείνουν μυστικά για δεκαετίες.

Το μήνυμα

«Υπό την επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω, ως πρόεδρος, οι Φάκελοι JFK, οι οποίοι ήταν επί μακρόν μπλοκαρισμένοι και χαρακτηρισμένοι top secret, να ανοίξουν» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Φάκελοι JFK αποτελούνται από 5.000.000 έγγραφα που προέρχονται από τις υπηρεσίες Πληροφοριών, την αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αδημοσίευτο παραμένει περίπου το 1% των εγγράφων, καθώς το 11% έχει δημοσιευτεί μετά την κάλυψη ορισμένων στοιχείων, ενώ το 88% έχει δημοσιευτεί πλήρως. Μετά το tweet του Τραμπ, όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, την Πέμπτη θα δοθούν στη δημοσιότητα τα απόρρητα έγγραφα καθώς και το πλήρες κείμενο των εγγράφων που είχαν δημοσιευτεί με καλυμμένα τμήματά τους.

Ο Τραμπ ωστόσο έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει ορισμένα από τα έγγραφα απόρρητα για λόγους εθνικής ασφαλείας και την επιφύλαξη αυτή διατυπώνει στο tweet του.

Το Politico μάλιστα αναφέρει ότι δέχεται πιέσεις, κυρίως από τη CIA, να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση ορισμένων εγγράφων της δεκαετίας του ’90, για να μην εκτεθούν εν ενεργεία πράκτορες ή πληροφοριοδότες της CIA και του FBI.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα