Κυρ. Μητσοτάκης: Εκτός του κόμματος όποιος διεκδικήσει αναδρομικά

Πιάνοντας τον σφυγμό της κοινωνίας, η Ν.Δ. αντέδρασε άμεσα στην είδηση κυριακάτικης εφημερίδας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει «μποναμά» στους πρώτους 100 πρώην βουλευτές που δικαιώθηκαν δικαστικά για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά. Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι ουδέποτε αμφισβητεί τη νομιμότητα. «Ωστόσο, οι πρώην βουλευτές της οφείλουν να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση, ακόμη και αν αυτή είναι νόμιμη με την κατάπτυστη ρύθμιση Κατρούγκαλου».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται σχετικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «καλεί όλους τους πρώην βουλευτές του κόμματος που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους. Σε άλλη περίπτωση θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός κόμματος». Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει πως είχε καλέσει ήδη από το 2011 όλους όσοι προσέφυγαν να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση, καθώς «η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου ηθική πολιτικά».

«Να παραιτηθούν»

Αλλά και το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως είχε έγκαιρα ζητήσει να αποσυρθούν οι προσφυγές των πρώην βουλευτών. «Καλούμε και πάλι όσους πρώην βουλευτές έχουν προσφύγει να παραιτηθούν από τα επιδικασθέντα ποσά» αναφέρει. Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Οι πρώην βουλευτές να μην πάρουν τα αναδρομικά. Υπάρχουν άλλες επείγουσες προτεραιότητες».

Με ανακοίνωσή του, πάντως, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης στην τρέχουσα δημοσιονομική συγκυρία η ικανοποίηση του αιτήματος των βουλευτών, ενώ διαψεύδει ότι θα εκδοθεί στο προσεχές διάστημα σχετική υπουργική απόφαση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα