Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ

Αντάρτικο από τον πρώην υπουργό, που αμφισβητεί τις επιλογές Τσίπρα για τα F-16 και το Μνημόνιο. Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου

Βγήκαν τα μαχαίρια! Δημόσιος καβγάς του τέως υπουργού Παιδείας με τον Βίτσα για τα F-16 και τον Ντόναλντ Τραμπ!Η Θέση μας: Ο ανάλγητος κ. Προβόπουλος

Διαβάστε επίσης:

►Πιέζουν για νέα μέτρα ύψους 1 δισ. από το 2018 οι δανειστές!

►Διεκδίκηση αποζημίωσης ακόμη και ύστερα από τρία χρόνια, λέει ο Αρ. Πάγος

►Διάψευση από την πλευρά Σαμαρά για ρήξη στις σχέσεις με τον πρόεδρο της Ν.Δ.

►Προκλητικός για το μέρισμα ο Προβόπουλος

►Βραδινή έξοδος για Κυριάκο και Αλέξη

►Στο φως η δολοφονία JFK

►Τρανσέξουαλ διοικήτρια στον γερμανικό στρατό

►Κυρ. Μητσοτάκης: Εκτός του κόμματος όποιος διεκδικήσει αναδρομικά

►Δωρεάν δέκα διαμερίσματα προσφέρει η Αρχιεπισκοπή

Σε «κινούμενη βόμβα», που απειλεί τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., εξελίσσεται ο Νίκος Φίλης, ο οποίος με δηλώσεις του καταρρίπτει το αφήγημα Τσίπρα για έξοδο από τα Μνημόνια το καλοκαίρι του 2018. Ο πρώην υπουργός Παιδείας, διεκδικώντας προφανώς κυρίαρχο ρόλο στην εσωκομματική αντιπολίτευση, εξαπέλυσε «πυραύλους» αέρος-αέρος κατά του Αλέξη Τσίπρα και για το ταξίδι του στις ΗΠΑ, προκαλώντας δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Ο κ. Φίλης «απασφάλισε» για το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο, σημειώνοντας πως «δεν θα περάσουμε από την κόλαση στον παράδεισο» και προσθέτοντας: «Το Μνημόνιο ως καθεστώς και ως μοχλός ανακατασκευής της κοινωνίας και της οικονομίας θα συνεχίζει να υπάρχει. Είναι το χρέος και ο μηχανισμός των πλεονασμάτων που λειτουργούν εξαιρετικά δεσμευτικά προς αυτή την κατεύθυνση». Δέχτηκε, ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πως τον Αύγουστο του 2018 μπορεί η Ελλάδα να βγει από την «υφιστάμενη δανειακή σύμβαση». Είχε προηγηθεί η επίθεση του Νίκου Φίλη στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και ειδικά όσα διημείφθησαν στη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τράμπ, αλλά και για την απόφαση αναβάθμισης των F-16.

Λίγες μόλις ώρες αφότου ο Ελληνας πρωθυπουργός προσγειώθηκε στην Αθήνα μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ (η οποία από το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική τόσο για τα θέματα της οικονομίας, όπως το χρέος, όσο και για την αναγνώριση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας), ο κ. Φίλης πήρε το… όπλο του και άρχισε να πυροβολεί. Αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου, αλλά είναι περισσότερο από εμφανές ότι τα σκάγια πήγαιναν στον Αλέξη Τσίπρα. «Ο Τραμπ σηματοδοτεί το απεχθέστερο μοντέλο διεθνούς διακυβέρνησης, με μια ακροδεξιά κατεύθυνση, που αμφισβητεί δικαιώματα ανθρώπινα των προσφύγων, των μεταναστών, των γυναικών στην ίδια την πατρίδα του αλλά και διεθνώς» είπε σε συνέντευξή του.

Οταν μάλιστα ο πρώην υπουργός ρωτήθηκε για τις θετικές δηλώσεις που είχε κάνει ο Ελληνας πρωθυπουργός για τον Ντόναλντ Τραμπ («Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική είναι ορισμένες φορές διαβολικός, αλλά γίνεται για το καλό» είχε πει ο Ελληνας πρωθυπουργός), απάντησε ότι αυτές ήταν «της στιγμής». Δεν άφησε, βεβαίως, να περάσει έτσι το θέμα της αναβάθμισης των F-16, λέγοντας πως «η χώρα που μετράει και το κάθε ευρώ σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία πρέπει να τα μετράει όλα και να βάζει προτεραιότητες».

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονη ενόχληση για τα λεγόμενα του «επαναστάτη» κ. Φίλη, αν και δεν εκφράστηκε επισήμως κάποια αντίδραση, πέραν αυτής του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος καταλόγισε στον πρώην υπουργό Παιδείας «άγνοια» για το θέμα αναβάθμισης των F-16. «Εγώ έχω μια αντίθετη άποψη από τον Νίκο Φίλη και, έχοντας διαβάσει τη συνέντευξή του, είναι ένα μείγμα άγνοιας, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει» είπε ο κ. Βίτσας. Κατά του Νίκου Φίλη έβαλε και ο Δημήτρης Καμμένος. «Ο κ. Φίλης είναι εξαιρετικός ψάλτης. Είναι αριστερός ψάλτης μπαίνοντας και δεξιός βγαίνοντας. Ομως, ηττάται κατά κράτος. Είδαμε, άλλωστε, τι έγινε και με τα Θρησκευτικά» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα