Σόιμπλε: Οι ελληνικές κυβερνήσεις αποφάσισαν περικοπή των συντάξεων

«Αδειάζει» τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ο απερχόμενος Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιμένοντας πως ουδέποτε ο ίδιος ή οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είχαν ζητήσει από την Ελλάδα να προχωρήσει σε περικοπές στις συντάξεις.Σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» («FAS»), ο Β. Σόιμπλε υποστηρίζει: «Δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις. Αυτό που είπε η τρόικα ήταν ότι πρέπει να μπορείτε να χρηματοδοτείτε μόνοι σας τον προϋπολογισμό σας».
Ο δημοσιογράφος της «FAS» επανέρχεται στο θέμα και σημειώνει ότι το καλοκαίρι του 2015 ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαινόταν ιδιαίτερα αποφασισμένος να υλοποιήσει το Grexit.

Η απάντηση: «Σχεδόν όλοι εμείς οι υπουργοί Οικονομικών (της ευρωζώνης) είχαμε τη γνώμη ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα».

Και τελικά η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, συμφώνησαν να κρατήσουν τη χώρα στην ευρωζώνη; «Οχι», επιμένει ο Σόιμπλε. «Τελικά ήταν ο ίδιος ο Τσίπρας, ο οποίος αποδέχθηκε τότε το αντίθετο από εκείνο που είχε υποσχεθεί προεκλογικά στους Ελληνες ψηφοφόρους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα