Αξιολόγηση παντού και για όλους από τη Νέα Δημοκρατία

Δέσμευση Κυριάκου για κατάργηση των νόμων της κυβέρνησης στην Παιδεία, κατά τη διάρκεια του προσυνεδρίουΤη δέσμευσή του για κατάργηση των «εκτρωματικών» νόμων Φίλη, Μπαλτά και Γαβρόγλου για την Παιδεία επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα, όπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το δεύτερο προσυνέδριο της Ν.Δ. με θέμα τους νέους. 

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θέλει αξιολόγηση «παντού και για όλους» και τονίζοντας ότι η χώρα «αξίζει πολύ καλύτερα» από αυτό που έχει σήμερα.
«Δεν πρόκειται να ανεχτούμε κουμάντο στα πανεπιστήμια να κάνουν μικρές μειοψηφίες επαγγελματιών ταραχοποιών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, παρουσία και του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, μετά τις αντιδράσεις από την απουσία του στο πρώτο προσυνέδριο, έδωσε κανονικά το «παρών».

Καινοτομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η Ν.Δ. κάνει «κάτι διαφορετικό και καινοτόμο. Ανοίγουμε τις πόρτες σε ιδέες και ανθρώπους που δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία».
Η επόμενη γενιά, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι το μέλημά μας, δεν πρέπει να ζήσουν χειρότερα από ό,τι εμείς σήμερα, όλα αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν μέσα στην κρίση. Τα μόνα τους βιώματα είναι βιώματα της κρίσης». Ενα από τα ζητήματα που ανέδειξαν 18.036 πολίτες, οι οποίοι απάντησαν στο ερωτηματολόγιο της Ν.Δ., είναι πως τα μεγαλύτερα προβλήματα που βιώνουν είναι η αναξιοκρατία και η ανεργία.

Τα βασικά συμπεράσματα του προσυνεδρίου που θα περιλαμβάνονται και στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι τα ακόλουθα:
• Προώθηση μιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης από κάτω προς τα πάνω. Αμεση προτεραιότητα της Ν.Δ. είναι όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς.
• Διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου για αυτόνομα και δημιουργικά δημόσια σχολεία, ριζικά διαφορετικού από το υφιστάμενο σύστημα που βασίζεται στην «παπαγαλία».
• Ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία ώστε να αναδεικνύονται οι δεξιότητες όλων των παιδιών.
• Επέκταση σε ολόκληρη την Ελλάδα του θεσμού του Πρότυπου-Πειραματικού Σχολείου.
• Ριζική αλλαγή της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και του τρόπου λειτουργίας της.
• Κατάργηση του νόμου της σημερινής κυβέρνησης για το άσυλο.
• Συνεχής και σε βάθος αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των πανεπιστημίων, που θα μπορούν να διαμορφώνουν συνεργασίες και συμπράξεις με τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, με στόχο την προσαρμογή στα δεδομένα της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.
• Διαμόρφωση ενός ριζικά διαφορετικού περιβάλλοντος, που δεν θα τιμωρεί την εργασία και την επιχειρηματικότητα με υψηλή φορολογία και υπερβολικές ασφαλιστικές εισφορές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα