Η Αστυνομία στα καλύτερά της!

Με τη βράβευση εννέα αστυνομικών που διακρίθηκαν κατά την υπηρεσία για το ήθος, την ανδραγαθία και την αυτοθυσία τους κορυφώθηκαν στις 20 Οκτωβρίου οι εορτασμοί για την Ημέρα της Αστυνομίας στην αίθουσα της Λυρικής Σκηνής, στο Μέγαρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.Τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αναφέρθηκαν και στις επιτυχίες της Αστυνομίας, με μεγαλύτερη αυτή της εξιχνίασης της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, αλλά και στην αναδιοργάνωση που έχει γίνει και προχωράει.

Ο κ. Τόσκας τόνισε ακόμα ότι η αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας δεν φαίνεται μόνο από την εξιχνίαση της υπόθεσης Λεμπιδάκη, αλλά και από το γεγονός ότι υπάρχει μείωση στα εγκλήματα και τα αδικήματα. Και οι δύο πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΛ.ΑΣ. δεν παρέλειψαν να κάνουν μνεία και στην υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων ενάντια σε κάθε ρατσιστική πρακτική από την Αστυνομία.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε ότι «η προστασία των πολιτών, η υπεράσπιση των ατομικών και των κοινωνικών τους δικαιωμάτων, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και γενικά η εξασφάλιση των απαραίτητων για την οικονομική ανάκαμψη και την ευημερία της χώρας προϋποθέσεων ομαλότητας, ηρεμίας και ασφάλειας αποτελούν βασικές υποχρεώσεις και κυρίαρχη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε το Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας σε εννέα αστυνομικούς που εξέθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο, σε συμπλοκή με ένοπλους και επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια κακοποιούς. Απονεμήθηκαν επίσης τιμητικές πλακέτες στους διευθυντές των στρατιωτικών νοσοκομείων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα