Ψηλά η σημαία στο Ελ Αλαμέιν

Στην Αίγυπτο ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος για την 75η επέτειο από την καθοριστική μάχη κατά του ΑξοναΟ Ελληνισμός δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία. Από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε στον ολοκληρωτισμό. Αγωνίστηκε με θάρρος και πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας. Είναι έτοιμος να προασπιστεί τα δίκαιά του» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος από την Αίγυπτο και το Μνημείο Πεσόντων στη Μάχη του Ελ Αλαμέιν, όπου παρέστη για τις εκδηλώσεις της 75ης επετείου. 

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τη Μάχη στο Ελ Αλαμέιν, ο κ. Καμμένος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Αιγύπτιο ομόλογό του, στρατηγό Σεντκί Σομπχί. Οι σχέσεις των δύο χωρών αναβαθμίζονται σε στρατιωτικό επίπεδο και η τουρκική προκλητικότητα φέρνει πιο κοντά Ελλάδα και Αίγυπτο.

«Το Ελ Αλαμέιν σφράγισε τη φιλία μεταξύ των χωρών μας, καθιέρωσε την πεποίθηση ότι η ειρήνη, η ευημερία και η ευτυχία είναι εφικτές μόνο μέσα από τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, από τον σεβασμό σε αξίες και ιδανικά οικουμενικά» σημείωσε με νόημα ο κ. Καμμένος. «Η μάχη που δώσανε τότε για την ελευθερία οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι οπλίτες, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες, από τη μητροπολιτική Ελλάδα αλλά και οι ομογενείς μας, οι Ελληνες της Αιγύπτου, δείχνει ότι ο Ελληνισμός, μαχόμενος για την αλήθεια, για τη δημοκρατία και την ελευθερία, είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να προασπιστεί τα δίκαιά του. Οχι μόνο την εδαφική του κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, αλλά να υπερασπιστεί και το δικαίωμα στην ελευθερία για όλους τους λαούς του κόσμου» είπε ο κ. Καμμένος και τόνισε τη σημασία της Μάχης του Ελ Αλαμέιν, που «μαζί με τη Μάχη της Κρήτης καθυστέρησε τον Αξονα, προκειμένου να χάσει τη μάχη στη Ρωσία».

Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας εξήρε την παρουσία των πολλών Αιγυπτιωτών που τίμησαν τις εκδηλώσεις στο ελληνικό μνημείο και συνεχάρη τον βετεράνο Ιωάννη Νικολόπουλο αμέσως μετά τη λήξη της επιμνημόσυνης δέησης, που τέλεσε ο επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, προσφέροντάς του ένα αναμνηστικό από την εκδήλωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα