«Ιερός» φόβος ότι η Θράκη θα γίνει όπως η Καταλονία!

Δημιουργία προβλήματος αντίστοιχου της Καταλονίας στη Θράκη προβλέπει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμος. Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου με δήλωσή του πριν από λίγες ημέρες για την ενδεχόμενη νομική αναγνώριση της «Τουρκικής Ενώσεως Ξάνθης», ο Ιεράρχης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή τροπολογίας με την οποία υιοθετείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την αναγνώριση σωματείων και η οποία επιτρέπει πλέον την αυτοαποκαλούμενη “Τουρκική Ενωση Ξάνθης” να υποβάλει εκ νέου αίτηση για τη νομική αναγνώρισή της μου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμούς».

Παράλληλα, ο κ. Ανθιμος συμπληρώνει: «Η μεταφορά της ευθύνης λήψης μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης στα ελληνικά δικαστήρια μοιάζει με δύσκολο και δισεπίλυτο γρίφο. Υπερβαίνοντας τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λωζάννης, που αναφέρεται ρητά σε θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα, θα πρέπει να τεκμηριώνεται η απόρριψη του αιτήματος σε λόγους εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας και όχι στην ουσία της υπόθεσης. Φοβάμαι ότι η χώρα μας θα βρεθεί στο “μάτι του κυκλώνα”. Θα πρέπει να μας προβληματίσει και η υπόθεση της Καταλονίας και να αναρωτηθούμε τι μπορεί να συμβεί και στην ελληνική Θράκη».

Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα