Δεν δίνουν αναλώσιμα οι φαρμακοποιοί λόγω blackout του ΕΟΠΥΥ

Ανέστειλαν τη χορήγηση όλων των ιατροτεχνολογικών προϊόντων οι φαρμακοποιοί, εκτός των αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη, εξαιτίας της μη λειτουργίας της εφαρμογής του e-dapy. Ετσι, από χθες οι καταναλωτές πληρώνουν από την τσέπη τους π.χ. προϊόντα ειδικής διατροφής για νόσους όπως η κοιλιοκάκη, επίδεσμοι, ορθοπεδικά είδη κ.λπ., γιατί, όπως υποστηρίζουν, «δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε στα τυφλά, χωρίς μηχανογραφικό σύστημα, δηλαδή χωρίς να γνωρίζουμε ποια ιατροτεχνολογικά αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, σε ποιες τιμές και υπό ποιες προϋποθέσεις».

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) υπογραμμίζει ότι, σε περίπτωση που η εφαρμογή δεν λειτουργήσει έως τις 31 Οκτωβρίου, η εισήγηση-πρότασή του θα είναι να επεκταθεί η αναστολή χορήγησης και για τα αναλώσιμα του σακχαρώδους διαβήτη από την 1η Νοεμβρίου, τα οποία στην παρούσα φάση εξαιρέθηκαν, καθώς «δεν θέλουμε αιφνιδιαστικά να φέρουμε σε δύσκολη θέση τους διαβητικούς ασθενείς».

Εξάλλου, την έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσε η αιφνιδιαστική ανακοίνωση «τελεσιγραφικού τύπου», όπως αναφέρουν, για συμψηφισμό οφειλών των παρόχων εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών. Τονίζουν ότι η προθεσμία των τριών ημερών είναι «ασφυκτική» και με επιστολές τους στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ζητούν παράταση, «καθόσον είναι πρακτικώς αδύνατον στα στενά αυτά περιθώρια να γίνει έλεγχος των στοιχείων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα