Εμφυλιοπολεμική ομιλία από τον Ν. Παππά με (νέο) ύμνο στο ΕΑΜ

Εντονη ρητορική σε εμφυλιοπολεμικούς τόνους αποφάσισε ξαφνικά να υιοθετήσει ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υποτίθεται ότι θα απηύθυνε έναν απλό χαιρετισμό στην εκδήλωση «Τα Μέσα αγιάζουν τον σκοπό. Προπαγάνδα και ενημέρωση κατά την περίοδο της Κατοχής» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Αντ’ αυτού, εκφώνησε μια έντονα διχαστική ομιλία και έναν νέο ύμνο στο ΕΑΜ, καθώς επιχείρησε να βάλει σκληρές διαχωριστικές γραμμές στους Ελληνες, λέγοντας ουσιαστικά ότι όποιος δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους ναζί!

«Μπορεί να ξέχασαν ότι πολιτικοί τους πρόγονοι συμμάχησαν με κατακτητή, ταγματασφαλίτες και μαυραγορίτες ενάντια στην Αντίσταση, εμείς όμως όχι» είπε στην αρχή της τοποθέτησής του, χωρίς να ξεκαθαρίσει σε ποιους αναφέρεται. Συνέχισε δε ακόμα πιο εμπρηστικά:

«Μεσαίος χώρος μεταξύ των πολυβόλων και του τοίχου της Καισαριανής δεν υπάρχει. Ή είσαι με τα πολυβόλα ή είσαι με τους εκτελεσμένους. Ή είσαι με την Εθνική Αντίσταση ή είσαι με τους δωσίλογους. Ή είσαι με αυτούς, Αριστερούς και Δεξιούς, που ανατίναξαν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου ή με αυτούς που τη φύλαγαν για να περνούν τα εφόδια για τις στρατιές του Ρόμελ. Η ελληνική κοινωνία έχει ήδη διαλέξει, είναι δικό τους πρόβλημα τι θα επιλέξουν οι ίδιοι».

«Στόχος, να συσπειρώσει το σκορποχώρι. Να μείνουν μόνοι στον διχασμό και στην πόλωση που επιδιώκουν» σχολίασε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα