Αντιπρόταση Κυριάκου για «κοινωνικό μέρισμα»

Τι είπε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. για το εφάπαξ βοήθημα, εφόσον υπάρξει υπερπλεόνασμα στον ΠροϋπολογισμόΡεπορτάζ
Κ. Παπαχλιμίντζος

Τ η δική της αντιπρόταση για τη διανομή του λεγόμενου «κοινωνικού μερίσματος» από το πλεόνασμα του Προϋπολογισμού παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως, εφόσον υπάρξει υπερπλεόνασμα, τότε η κυβέρνηση πρέπει να δώσει ένα εφάπαξ βοήθημα σε όλους τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ και παράλληλα να προσφέρει έκπτωση σε όλους τους πολίτες που κατέβαλαν ΕΝΦΙΑ. Στην ίδια ομιλία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. προανήγγειλε ότι στο τρίτο προσυνέδριο του κόμματος στα Ιωάννινα, την προσεχή Τετάρτη, θα παρουσιάσει τον τρόπο που σκέφτεται να αντιμετωπίσει το μείζον ζήτημα της φτώχειας, εφαρμόζοντας ως κυβέρνηση την πολιτική του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Επίθεση

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα – τον οποίο χαρακτήρισε «πρωθυπουργό του ψεύδους και των φόρων»- και για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, αφού, όπως υπογράμμισε, «δεν ελήφθη στην Ουάσινγκτον καμιά πραγματική απόφαση που να αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην ανανέωση της Ν.Δ., θέλοντας να καταλαγιάσει τις γκρίνιες και τις μουρμούρες που ακούγονται για τα νέα στελέχη που βγαίνουν μπροστά.
«Θέλω ακόμη να σας ζητήσω να στηρίξετε, όπως εσείς ξέρετε, τα νεότερα στελέχη που τώρα μπαίνουν στην πολιτική. Ξέρετε, και ακούω συχνά και κάποιες επιφυλάξεις γι’ αυτό, η ανανέωση δεν είναι απειλή για ένα κόμμα, πόσο μάλλον για τους βουλευτές του. Αποτελεί ανάγκη και όρο εκσυγχρονισμού και προόδου. Τολμώ να πω ότι μπορεί να αποτελεί μέχρι και συνθήκη πολιτικής επιβίωσης» είπε χαρακτηριστικά.

Τον λόγο πήραν στη συνέχεια οι βουλευτές της Ν.Δ., με τον Γιώργο Βλάχο να αφήνει αιχμές για όσους αυτοαποκαλούνται «υποψήφιοι βουλευτές» και να ζητεί να μην παραμελούνται τα παλαιότερα στελέχη, τον Κώστα Τασούλα να τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να απευθυνθεί στο συναίσθημα των πολιτών και να τους κερδίσει έτσι στην κάλπη (χειροκροτήθηκε έντονα από τους βουλευτές) και τον Γιάννη Κεφαλογιάννη να υποστηρίζει πως η δημοσκοπική υποχώρηση της Ν.Δ. είναι συγκυριακή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα