Τα βρήκαν με τους εκδότες, δωρεάν η διανομή συγγραμμάτων

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και στους εκδότες πανεπιστημιακών συγγραμμάτων φαίνεται ότι έφεραν αποτέλεσμα, καθώς την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων προς τους φοιτητές θα γίνει κανονικά. Πρόσφατα, ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, υπό το βάρος των μεγάλων χρεών από την Πολιτεία, που ανέρχονταν σε περισσότερα από 80.000.000 ευρώ, αποφάσισε να αναστείλει έως την εξόφληση των χρονολογούμενων από το 2015 οφειλών τη διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές για φέτος.

Μετά την ανακοίνωση υπήρξαν εντατικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στους εκδότες και στο υπουργείο Παιδείας, ώστε να υπάρξει πλάνο εξόφλησης και να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές, με σκοπό οι επιχειρήσεις να έχουν ταμειακή ροή και να εξυπηρετούν το εκδοτικό έργο προς το κράτος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα