Κυριάκος: Απόλυτη προτεραιότητά μας οι προσλήψεις στην Υγεία

Η καθημερινότητα των πολιτών εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του Κυριάκου Μητσοτάκη……ο οποίος, εν όψει και του μεθαυριανού τρίτου προσυνεδρίου της Ν.Δ., που θα λάβει χώρα στα Ιωάννινα με θέμα τη στήριξη των αδυνάμων, επισκέφτηκε την Παρασκευή το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξάς», στον Πειραιά. Εκεί είχε εκτενή συζήτηση με τη διοίκηση, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ επισκέφτηκε την Ογκολογική Κλινική και συνομίλησε με ασθενείς.

«Πρέπει να δούμε πώς νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστικά κεντρικά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορούν να επιτελέσουν καλύτερα τον ρόλο τους. Αυτός είναι ο λόγος της δικής μας παρουσίας» σημείωσε και εκθείασε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που, όπως είπε, «επιτελούν το καθήκον τους σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες». Μιλώντας για τα κενά στα νοσοκομεία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «οι προσλήψεις αυτές θα έπρεπε να έχουν γίνει… Με αυστηρούς περιορισμούς στη σχέση προσλήψεων και αποχωρήσεων, το κράτος πρέπει να θέτει προτεραιότητες στις προσλήψεις.

Και για εμάς οι προσλήψεις στον χώρο της Υγείας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα, ειδικά στο νοσηλευτικό προσωπικό. Και ανέφερε ο επικεφαλής της Ν.Δ.: «Σε αυτήν την κατεύθυνση, ελπίζω να κινηθεί και η κυβέρνηση και σίγουρα θα κινηθούμε εμείς την επόμενη μέρα. Να θυμίσω ότι υπήρχε προγραμματισμός προσλήψεων από το 2015, όταν αποχώρησα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο χώρος της Υγείας ήταν πρώτος στις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες».
Ο διοικητής του νοσοκομείου χαρακτήρισε το κτιριακό ως το νούμερο ένα ζήτημα που απασχολεί το νοσοκομείο, στο οποίο πραγματοποιούνται περίπου 3.500 χειρουργεία τον χρόνο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα