Σφοδρή κριτική (στον ΣΥΡΙΖΑ) κατά Μουζάλα

Πυρά για το Προσφυγικό από την ομάδα των «53+», παρόντος του Τσίπρα, στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής ΓραμματείαςΚλίμα αισιοδοξίας μετέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, μιλώντας στα μέλη του κομματικού οργάνου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης αποδίδει και ότι η χώρα θα βγει από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την έντονη κριτική που ασκήθηκε κυρίως από την τάση των «53+» προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών. 

Ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση, προσπάθησε να εξηγήσει στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αλλά η αντιπαράθεση ήταν έντονη, με αποτέλεσμα ο υπουργός να αποχωρήσει πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, λέγοντας ότι θα μπορούσε και να παραιτηθεί από τη θέση του. Η «δημοκρατία» από την περασμένη Κυριακή έγραψε ότι ο κ. Μουζάλας με την υποψηφιότητά του για επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ουσιαστικά τελεί υπό παραίτηση από την κυβέρνηση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του υπουργού χθες το βράδυ για να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις αναφέρεται ότι ο κ. Μουζάλας αποχώρησε από τη συνεδρίαση για να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. Φ. Τίμερμανς.

Νωρίτερα, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα. Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, για να προλάβει την κριτική των μελών του κομματικού οργάνου, υποστήριξε πως τα προαπαιτούμενα που συζητούνται με τους θεσμούς δεν θα προκαλέσουν εκπλήξεις. Για ακόμη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη Ν.Δ. για τις κατά καιρούς επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για νέα μέτρα το 2018 και για εκλογές την άνοιξη, κριτική η οποία διαψεύστηκε από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Εντονη ήταν η συζήτηση και για το κοινωνικό μέρισμα, καθώς τονίστηκε πως θα διανεμηθεί στα χαμηλότερα εισοδήματα, χωρίς πάντως να γίνει αναλυτική συζήτηση, αφού τα τελικά οικονομικά στοιχεία θα είναι γνωστά στο τέλος Νοεμβρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα