Ο παραμυθόκοσμος του Τριβιζά

Ενα μαγικό πάρκο έκτασης 3.400 τ.μ. με τους ήρωες του συγγραφέα ανοίγει στο Μαρούσι την ΠαρασκευήΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Πόσοι δεν έχουμε ονειρευτεί να ζούμε σε έναν μαγικό κόσμο, όπου τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν επανάσταση και τα δέντρα μιλούν; Από την Παρασκευή όσα ονειρεύτηκε κανείς διαβάζοντας τις ιστορίες του Ευγένιου Τριβιζά ζωντανεύουν στο Μαρούσι. Το μυστικό εργαστήρι του Φραγκίσκου του φραγκόσυκου, το μυθικό ζαχαροπλαστείο του Λιχουδιστάν και άλλα παραμυθένια μέρη και ήρωες, όπως ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απίκος, ξεπηδούν από τις σελίδες των βιβλίων και παίρνουν θέσεις στο θεματικό πάρκο και μουσείο που είναι αφιερωμένο στον Ελληνα «Αντερσεν».

Πρόκειται για το πάρκο «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», που πρωτοπαρουσιάστηκε τους προηγούμενους μήνες στη συμπρωτεύουσα και σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας (150.000 άνθρωποι). Τώρα κατηφορίζει στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Helexpo, στο Μαρούσι, για να πασπαλίσει με χρυσόσκονη το αθηναϊκό κοινό. Μάλιστα, όπως τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, ήδη 50.000 μαθητές έχουν κλείσει ραντεβού στο πάρκο.

«Υπάρχει μια νοοτροπία, οτιδήποτε παιδικό αυτόματα θεωρείται απλούστερο και υποδεέστερο» δήλωσε ο κ. Τριβιζάς. «Εγώ διαφωνώ με αυτήν την άποψη. Θεωρώ πως τα παιδικά αναγνώσματα μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή. Πολλές φορές δημοσιογράφοι με ρωτούν τι θεωρώ σημαντικότερο από αυτά που έχω γράψει, τις μελέτες, τα συγγράμματα ή τα παραμύθια. Οι μελέτες μπορεί να απορριφθούν, τα συγγράμματα μπορεί να καταρριφθούν. Αλλά τα παραμύθια είναι για πάντα, σαν τα διαμάντια». Τεράστιες βιβλιοθήκες, φορτωμένες με τίτλους και αναγνώσματα του γνωστού συγγραφέα, υποδέχονται τους επισκέπτες. Εκεί, εθελοντές παρέχουν πληροφορίες για το πλούσιο έργο του, ενώ αμέσως μετά ξεκινάει το ταξίδι στους μαγικούς κόσμους, μέσα από παιχνίδια, δράσεις, γρίφους, χορό και πολλές εκπλήξεις.

Ανάμεσα στα εκθέματα υπάρχουν και προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα. Μεταξύ αυτών, η πρώτη γραφομηχανή του. «Τη θεωρούσα χαμένη. Την έψαχνα καιρό, αλλά τώρα κατάφερα να τη βρω» είπε ο κ. Τριβιζάς. Ακόμη, σε περίοπτη θέση θα βρίσκεται και ένα από τα πρώτα παιχνίδια που είχε ως παιδί. Πρόκειται για ένα λούτρινο ανθρωπάκι, που όταν κουνιέται βγάζει μελωδικούς ήχους. Το μοναδικό του ελάττωμα; Δεν διαθέτει μύτη. «Τότε, εξαιτίας αυτού, είχα επινοήσει μια ολόκληρη παρέα ζώων στα οποία κάτι έλειπε. Μεταξύ αυτών και ένας ελέφαντας, που του έλειπε η προβοσκίδα» εξήγησε ο κ. Τριβιζάς.

Στο εν λόγω θεματικό πάρκο θα υπάρχει και μια σειρά από δημιουργίες που έχουν φιλοτεχνήσει οι ταλαντούχοι σπουδαστές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εμπνευσμένες από τα έργα του Τριβιζά.

• Info: Το θεματικό πάρκο και το μουσείο «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» ανοίγει τις πύλες του την προσεχή Παρασκευή. Θα παραμείνει εκεί έως και τις 3 Φεβρουαρίου του 2018.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα