«Ασθενείς κρίκοι» διασπείρουν τα μικρόβια εντός των νοσοκομείων

Ενας επαγγελματίας, που δεν αλλάζει γάντια από θάλαμο σε θάλαμο, γίνεται αιτία για λοιμώξειςH διά βίου εκπαίδευση, η ευαισθητοποίηση, η συμμόρφωση και η επιτήρηση είναι τα «όπλα» για τον περιορισμό των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων που αφορούν όλους, επαγγελματίες υγείας, ασθενείς και κοινότητα.

«Ενας επαγγελματίας υγείας, που φοράει τα ίδια γάντια από ασθενή σε ασθενή και από θάλαμο σε θάλαμο, διασπείρει τα μικρόβια, ακυρώνοντας έτσι την εργασία και τα μέτρα πρόληψης που παίρνουν όλοι οι άλλοι συνάδελφοί του, όπως γιατροί, νοσηλευτές, καθαριστές» ανέφεραν κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων (ΕΕΕΛ), με αφορμή το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριό της με τίτλο «Ελεγχος λοιμώξεων: Διασφάλιση για το μέλλον», που θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

«Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους, ώστε η αλυσίδα να δουλεύει σωστά, και δεν μπορώ να δικαιολογήσω σε καμία περίπτωση κανέναν εργαζόμενο σε νοσοκομείο που δεν ακολουθεί τις διεθνείς οδηγίες» υπογράμμισε η Αγγελική Καραΐσκου, γενική γραμματέας της Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων και νοσηλεύτρια Ελέγχου Λοιμώξεων στο Νοσοκομείο Θριάσιο.

Οπως ανέφερε, τα τελευταία χρόνια οι προδιαγραφές για την καθαριότητα στα νοσοκομεία έχουν γίνει πιο αυστηρές, προσθέτοντας ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων είναι να επενδύσουν στην επιτήρηση για τη συμμόρφωση όλων.

«Ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και στη λήψη άμεσων, απλών μέτρων, τα οποία δεν έχουν κανένα κόστος, όπως είναι η υγιεινή των χεριών και η ορθολογική χρήση αντιβιοτικών» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΕΛ Θεόδωρος Πέππας, παθολόγος – λοιμωξιολόγος και διευθυντής του Γ΄ Παθολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα