Ολοι τα έπαιρναν από τη Siemens

«Βόμβες» από την Αικατερίνη Τσακάλου, την πρώην γραμματέα του Χριστοφοράκου

«Δώρα» και μίζες σε ΠΑΣΟΚ, Πολιτική Ανοιξη, οικογένεια Μητσοτάκη, Τσοχατζόπουλο, Τσουκάτο κ.ά.

Το… ναυλωμένο ελικόπτερο για τον γάμο του Κ. Μπακογιάννη, ο οικιακός εξοπλισμός σε πολιτικούς και τα ταξιδάκιαΗ Θέση μας: Κράτος-μαφία εναντίον Ελλήνων

Διαβάστε επίσης:

►Πάλι στη φυλακή ο Ακης, έξω (και με… 36 δόσεις) Ζήγρας και σία

►Ανοίγουν λογαριασμοί και πρώην υπουργών για τα σκάνδαλα στο «Ντυνάν»

►Μόνοι τους τα είπαν και τα άκουσαν στο ντιμπέιτ!

►Αλβανία: Νέο πογκρόμ κατά των Ελλήνων

►Συνέλαβαν Αλβανό δραπέτη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

►Νέος ΚΟΚ: Στα 150 χλμ. το όριο ταχύτητας, «εκπτώσεις» στα πρόστιμα, εκτός από αλκοόλ – κόκκινο

►Πειραματόζωα οι Ελληνες και μετά τον Αύγουστο του 2018!

►Μάγκας Πειραιώτης

Η γραμματέας του Χριστοφοράκου «μπλέκει» την οικογένεια Μητσοτάκη, τον Σαμαρά, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τη Νεολαία του!

Κεραυνούς για «δωρεές» προς τα πολιτικά κόμματα εξαπέλυσε -μετά την εξεταστική επιτροπή της Βουλής- και ενώπιον του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της Siemens η Κατερίνα Τσακάλου, πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Στις χορηγίες αυτές, για «να ανοίγουν οι δουλειές», περιέλαβε τη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ (15.000 ευρώ), την Πολιτική Ανοιξη του Αντώνη Σαμαρά, το 1.000.000 μάρκα που φέρεται ότι έφυγαν από τη Siemens προς τον Θεόδωρο Τσουκάτο κ.λπ. «Αυτά τα έκανε ο Χριστοφοράκος, αλλά φαντάζομαι ότι το πρόγραμμα των χορηγιών (σ.σ.: σύμφωνα με τη μάρτυρα, αντιστοιχούσε στο 2% του τζίρου των τμήματος τηλεπικοινωνιών) ήταν σε γνώση της μητρικής Siemens» είπε η κυρία Τσακάλου.

Επίσης, μίλησε για «δωρεές» (οικιακός εξοπλισμός, τηλεφωνικά κέντρα κ.λπ.) σε πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αλλά και για ιδιαίτερες σχέσεις με τους Κώστα Γείτονα και Τάσο Μαντέλη. Αναφορά έγινε και στη ναύλωση ελικοπτέρου, προκειμένου να μεταβεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη, ωστόσο η κυρία Τσακάλου δεν ήταν σε θέση να πει ποιος είχε ναυλώσει το ελικόπτερο.

Η ίδια, πάντως, διευκρίνισε ότι τα συγκεκριμένα δώρα δεν ήταν μεγάλης αξίας σε σχέση με το 2% που πήγαινε για τις χορηγίες στα κόμματα και συνεπώς «δεν μπορούν να θεωρηθούν ύποπτες δωρεές». «Ηταν περισσότερο για την προβολή της εταιρίας. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι κάποιος δωροδοκήθηκε με ένα ψυγείο και μία κουζίνα» είπε χαρακτηριστικά.

«Βρες τρόπο»

Ειδικά για τα τηλεφωνικά κέντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα οποία ρωτήθηκε εκτενώς από τον πρόεδρο, η μάρτυρας αναφέρθηκε στις σχέσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη: «Μου είχε παραγγείλει τηλεφωνικά κέντρα για τον εξοπλισμό δύο πολιτικών γραφείων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, νομίζω ότι η κάλυψη της δαπάνης ξεπερνούσε το επιτρεπόμενο όριο. Μου είχε πει ο Χριστοφοράκος να βρω τρόπο να καλυφθούν από την εταιρία, αλλά εγώ δεν είχα κανέναν μαγικό τρόπο. Υπήρξε μεγάλη χρονοτριβή, έγινε φασαρία στον Τύπο και τελικά τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης».

Πάντως, σύμφωνα με την κυρία Τσακάλου, οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν ενέπιπταν στα λεγόμενα «μαύρα ταμεία», καθώς χρεώνονταν με «θέση κόστους». Η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου αναφέρθηκε και σε ένα ταξίδι που είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο εξωτερικό και για το οποίο ο Χριστοφοράκος τής είχε δώσει 10.000 ευρώ, προκειμένου να τα καταθέσει σε λογαριασμό ως δαπάνες.

Αναφερόμενη στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, η κυρία Τσακάλου τον περιέγραψε, εν ολίγοις, ως έναν αδίστακτο manager: «Πρόκειται για μια πολύπλευρη προσωπικότητα και έναν εξαιρετικά ικανό manager. Δεν κύλαγε αίμα μέσα του. Ηταν ευφυέστατος, μηχανορράφος και τραγικά φιλόδοξος. Εκανε επέλαση. Είχε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που έχουν όλοι οι νοσηρά φιλόδοξοι άνθρωποι. Αλλά δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς σε αυτή τη θέση».

Εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κατάθεση της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου. Οπως τονίζει, ο πρόεδρος της Ν.Δ. οφείλει να απαντήσει για τις δωρεές της Siemens στη Ν.Δ., σε μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και προσωπικά στον ίδιο. Προσθέτει μάλιστα: «Οσο για τον κ. Σαμαρά, που ζητούσε να “ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας” από την “ανομία” των προσφύγων, ελπίζουμε να βρει απαντήσεις και αυτός για τις χορηγίες της Siemens στην Πολιτική Ανοιξη».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα