Πρεμιέρα σήμερα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Θα διαρκέσουν έως τις 15 ΝοεμβρίουΠρεμιέρα σήμερα για τις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 15 Νοεμβρίου. Τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν την προσεχή Κυριακή 5 Νοεμβρίου, με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος να προκηρύσσει γι’ αυτόν τον λόγο 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου. 

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΟΙΥΕ και των σωματείων θα γίνει στην οδό Ερμού, στις 11 το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με την ομοσπονδία, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας θα συνεχιστεί, διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls και τα εκπτωτικά χωριά.

Επιστολή

Στο μεταξύ, με επιστολή στις ομοσπονδίες και σε όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, η ΕΣΕΕ έστειλε οδηγίες για την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Οπως αναφέρει, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπονται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών, και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Τις εκπτώσεις υποδέχεται και το εμπορικό κέντρο River West, με εγκαίνια νέου καταστήματος του Κωτσόβολου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα