Τρεις δεσμεύσεις από τον Κυριάκο

Οι προτάσεις του στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, της υγείας και της ασφάλισης Μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην υγεία, φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση παιδιών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και απόδοση των επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή παρέμβασή του στο τρίτο προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Ιωάννινα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ότι «κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους» και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις – δεσμεύσεις στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Δεσμεύτηκε επίσης για γενίκευση και περαιτέρω ενίσχυση ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αξιοποιώντας πόρους και από το ΕΣΠΑ, υλοποίηση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και καθιέρωση της κατ’ οίκον διανομής φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και όλους όσοι πάσχουν από βαριές χρόνιες ασθένειες.

Συμφωνία

Επίσης μίλησε για συμφωνία με ιδιώτες στον χώρο της υγείας, «όπου οι υποδομές του κράτους δεν επαρκούν, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος για τους πολίτες». Δεσμεύτηκε για προσλήψεις κυρίως νοσηλευτών αλλά και ιατρών, για τοποθέτηση μάνατζερ στη διοίκηση των νοσοκομείων, για καθιέρωση ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, καθώς και για επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες.

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση του πρώτου (1.000 ευρώ αφορολόγητο) και δεύτερου (2.000 ευρώ αφορολόγητου) παιδιού και επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε επόμενο. Αναγκαία χαρακτήρισε τη διόρθωση όλων των αδικιών που καταγράφονται σήμερα στις συντάξεις χηρείας και την καθιέρωση για όλους τους ασφαλισμένους της πλήρους βασικής σύνταξης με ρήτρα ανάπτυξης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα