«Ξεσκονίζουν» ανθρώπους του προέδρου

Δύο συνεργάτες του Τραμπ ζητούν την αφαίρεση του βραχιολιού εντοπισμού και ελαστικότερο κατ’ οίκον περιορισμόΑπό τη
Θεανώ Καρούτα

Με το φάντασμα της ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές να πλανάται εδώ και πέντε ημέρες πάνω από τον Λευκό Οίκο, χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 14.00, ο πρώην πρόεδρος της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Πολ Μάναφορτ, και ο συνεργάτης του Ρικ Γκέιτς εμφανίστηκαν ενώπιον της δικαστού Εϊμι Τζάκσον.

Οι δύο άνδρες -για τη μη εμφάνιση των οποίων στην ακρόαση είχε οριστεί ποσό εγγύησης 10.000.000 δολαρίων για τον Μάναφορτ και 5.000.000 δολαρίων για τον Γκέιτς- δήλωσαν ξανά αθώοι για το σύνολο των κατηγοριών που τους βαραίνουν, οι οποίες κυμαίνονται από το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέχρι τη συνωμοσία κατά των ΗΠΑ. Αυτό που προσπάθησαν χθες να διαπραγματευτούν οι συνήγοροί τους ήταν οι όροι του κατ’ οίκον περιορισμού που τους έχει επιβληθεί καθώς και η κατ’ επιλογήν αφαίρεση του συστήματος εντοπισμού GPS που φορούν στο πόδι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 68χρονος Μάναφορτ και ο 61 ετών συνεργάτης του, ανάμεσα στο 2006 και το 2015, ενεργούσαν ως ανεπίσημοι εκπρόσωποι της πρώην φιλορωσικής κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία, έχοντας κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από αυτή την εργασία τους, την οποία δεν είχαν δηλώσει στις αμερικανικές Αρχές, ως όφειλαν.

Οι κατηγορίες κατά των πρώην συνεργατών του προέδρου, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Παπαδόπουλος, που ομολόγησε ότι είχε δώσει ψευδή κατάθεση στο FBI σχετικά με τις επαφές του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία, αποτελούν μέρος της πεντάμηνης έρευνας του ειδικού ερευνητή Ρόμπερτ Μούλερ, στόχος του οποίου είναι να αποκαλυφθούν το βάθος της ρωσικής εμπλοκής στον προεκλογικό αγώνα, αλλά και το κατά πόσον διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις την ίδια περίοδο.
Η πρώτη φορά που στελέχη της προεκλογικής ομάδας του προέδρου οδηγούνται στη Δικαιοσύνη για αμφίβολες επαφές με τη Μόσχα έχει ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα στην Ουάσινγκτον και έχει επισκιάσει τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Το γεγονός ότι παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής το πόσο μπορεί να απειλήσει τον ίδιο τον Τραμπ η έρευνα του Μούλερ, η οποία εξελίσσεται ταχύτατα.
Σε συνδυασμό με την αποτυχία του να περάσει νομοσχέδια-σταθμούς, όπως το νομοσχέδιο αντικατάστασης του Obamacare για το σύστημα υγείας, η φορολογική μεταρρύθμιση που «χαροπαλεύει», αλλά και τα μεταναστευτικά διατάγματα που μπλοκάρονται σταθερά από το δικαστήριο, δεν είναι σίγουρα τα δείγματα γραφής που θα ήθελε ο πρόεδρος να έχει δώσει μέχρι στιγμής – και οι καλοί οικονομικοί δείκτες που παρουσιάζει δεν φαίνεται ότι σώζουν την «παρτίδα»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα