CIA: Ο Οσάμα μπιν Λάντεν έβλεπε «Mr Bean» και πορνοταινίες

Μεγάλο μέρος του αρχείου του Οσάμα μπιν Λάντεν έδωσε στη δημοσιότητα η CIA, αποτελούμενο κυρίως από έγγραφα που είχαν κατασχεθεί μετά την αμερικανική επιδρομή το 2011 στο σπίτι του επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν.Μεταξύ των 470.000 αποχαρακτηρισμένων αρχείων βρίσκονται φωτογραφίες από το ημερολόγιο του Μπιν Λάντεν αλλά και ένα βίντεο από τον γάμο του γιου του, Χάμζα, ο οποίος θεωρείται «πρίγκιπας διάδοχος του τζιχάντ». Πρόκειται δε για την πρώτη φορά που έρχονται στη δημοσιότητα εικόνες του ενήλικου Χάμζα. Σε όσα ανακάλυψαν στο κρησφύγετο του αρχιτρομοκράτη οι Αμερικανοί κομάντος συγκαταλέγονται όμως μεταξύ άλλων και βίντεο με επεισόδια της δημοφιλούς κωμικής σειράς με πρωταγωνιστή τον… Mr Bean, αλλά και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου!

Ο Μάικ Πομπέο, διευθυντής της CIA, εξήγησε ότι «η δημοσιοποίηση των αρχείων και των εγγράφων δίνει την ευκαιρία στους Αμερικανούς να μάθουν περισσότερα για τα σχέδια και τη λειτουργία της τρομοκρατικής οργάνωσης». Σύμφωνα με τους ερευνητές του Foundation for Defense of Democracies (FDD) Τόμας Τζόσελιν και Μπιλ Ρότζιο, οι οποίοι εξέτασαν τα έγγραφα προτού αποχαρακτηριστούν, αυτά δίνουν πληροφορίες για τις θολές σχέσεις της Αλ Κάιντα, ενός σουνιτικού τρομοκρατικού δικτύου, και του Ιράν.

Τον Οκτώβριο, στη διάρκεια ενός συνεδρίου που οργάνωσε το FDD, ο Πομπέο είχε δεσμευτεί ότι θα δημοσιοποιηθούν έγγραφα τα οποία θα αποδεικνύουν τους δεσμούς μεταξύ του Ιράν και της Αλ Κάιντα, την ώρα που οι ΗΠΑ δεν σταματούν να καταγγέλλουν «την αρνητική επιρροή» της Τεχεράνης στη Μέση Ανατολή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα